Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15.11.2012, 00:55   #1 (permalink)
KaRaqiZz
BaHaRamaZaN

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Sezer Öztürk Kimdir?

Sezer Öztürk Kimdir?

Sezer Öztürk (d. 3 Kasım 1985, Köln, Almanya) Türk futbolcu. Şu anda Süper Lig takımlarından Fenerbahçe'de orta saha mevkinde oynamaktadır.

Kariyeri

Almanya'da Karslı bir işçi ailesinin çocuğu olarak dünyaya gelen Sezer Öztürk, burada üçüncü nesil Türk olarak Türklerin yoğun yaşadığı bir kasaba olan Velbert'de büyüdü.
Kulüp Kariyeri
Türkgücü Velbert
Çoçuk yaşta burada Türkler tarafindan kurulmuş Türkgücü Velbert altyapısında futbola başladı. Büyük kabiliyeti hemen farkedildi ve sırasıyla SSVg Velbert, TVD Velbert ve Rot-Weiss Essen'nın altyapılarına transfer oldu.
Rot-Weiss Essen
Rot-Weiss Essen'de oynarken henüz 11 yaşındayken Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin güçlü ekiplerinden Bayer Leverkusen'nin dikkatini çekti ve Bayer Leverkusen'nın altyapısına geçti.
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen oynamanın avantajıyla Türkiye Genç Millî Takımlar için keşfedildi. Almanya Genç Millî Takımı'na davet edilse de Sezer Öztürk tercihini Türkiye'den yana kullandı ve ilk defa millî formayı Türkiye U-15 Altı Millî Futbol Takımı'nda 19 Ekim 1999 tarihinde Romanya ile oynanan karşılaşmada giydi.[2] Ardından Genç Millî takımlarının bütün kademelerinde görev aldı.
Bayer Leverkusen ile profesyonel sözleşme imzaladı ve Bayer Leverkusen'ın ikinci takımı olan Bayer Leverkusen II'de düzenli olarak oynamaya başladı ve 2003-04 sezonunda A takıma yükseldı. Burada fazla forma şansı bulamadı. Birinci sezonunda sadece bir Almanya Kupası karşılaşmasında sonradan oyuna girebildi ve ikinci sezonunda 7 Bundesliga karşılaşmasına çıkabildi.
Germinal Beerschot
2005-2006 sezonun Ocak transfer döneminde Belçika'nın Germinal Beerschot takimina kiralik giden Sezer, burada oynadigi 8 maçta 1 gol kaydetti.
1. FC Nürnberg
Bayer Leverkusen'de bekleneni veremeyince, 1. FC Nürnberg takımına transfer oldu ve burada 1 sezon kaldı fakat sadece iki müsabakada oynama fırsatı buldu.
Manisaspor Kulübü
Almanya'da oynama fırsatı bulamayacağını anlayan Sezer, şansını Türkiye'de denemeye karar verdi ve neticesinde Manisaspor'a transfer oldu. Manisaspor'da genç yaşına rağmen takımda çabuk yer buldu ve düzenli olarak oynamaya başladı. Manisaspor'daki ilk iki sezonunu Süper Lig'de oynasa da üçüncü sezonunu 1. Lig'de geçirdi. Burada Sezer, takımı sırtlayan oyuncu oldu ve 31 1. Lig müsabakasında 14 gol kaydederek takımının en golcü futbolcusu olma başarısını gösterdi. Bunun yanında birçok asist vererek dikkat çekti ve Manisaspor'un ligi lider bitirip Süper Lig'e yükselmesine büyük katkıda bulundu.
Eskişehirspor
2009-10 sezonun ilk devresini Manisaspor'da oynadı ve sezonun ara transfer döneminde Turkcell Süper Lig'in başarılı takımlarından Eskişehirspor'a 850.000 € bonservis bedeli karşılığında transfer oldu ve 31 Mayıs 2012 tarihine kadar geçerli olan 2,5 yıllık sözleşme imzaldı. Burada gösterdiği başarılı performans sayesinde Türkiye A Millî Takımı'na seçilmeyı başardı.
Fenerbahçe SK
1.5 yıllık Eskişehirspor macerasından sonra 2011-2012 sezonunda 2 milyon 750 bin € + Abdülkadir Kayalı karşılığında 5 yıllık sözleşme imzalayarak Fenerbahçe'ye transfer oldu.
Millî takım kariyeri
48 kez millî takımlara çağrılan Sezer Öztürk, 7 kez Türkiye U-15, 4 kez Türkiye U-16, 1 kez Türkiye U-17, 5 kez Türkiye U-18, 16 kez Türkiye U-19, 7 kez Türkiye U-20, 1 kez de Türkiye A2 forması olmak üzere toplam 42 kez milli formayı giymiştir ve bu müsabakalarda 6 gol kaydetmiştir.
Millî Takımlar teknik direktörü Guus Hiddink tarafindan Çek Cumhuriyeti ile Kuzey İrlanda karşı oynanacak hazırlık maçları için Türkiye A Millî Takımı kadrosuna davet edilen Sezer, bu müsabakalarda yedek soyunsa da görev almamıştır.
Türkiye 19 Yaş Altı Millî Futbol Takımı ile 2004 yılında düzenlenen UEFA 19 Yaş Altı Şampiyonası'na katildi ve final oynadı.

Alıntıdır.

__________________
Aşk der ki sana: Yolumdaysan başım feda yoluna; ama bil ki senin de başını isterim yoluma. Kahır, kapris gelecekse senden amenna! Ama ayağına diken batarsa yolumda ah edip vahlanma!...
Aşk bilek gücü değil “YÜREKTİR”! Yüreğin yetmiyorsa düşme yollara!…
KaRaqiZz isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla