Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18.05.2014, 14:13   #1 (permalink)
Kadın
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
yank Madımak Yemeği (Tokat Yöresi)

Madımak Yemeği (Tokat Yöresi)
Malzemeler
1 kilo yaş madımak
1 büyük soğan
4-5 diş doğranmış sarımsak
150 gram kıyma
yarım çorba kaşığı çemen
1 çorba kaşığı salça
varsa küçük doğranmış pastırma (pastırma koyarsanız çemen koymayada bilirsiniz)
yarım çay bardağı bulgur

Madımak yemeği nasıl yapılır?
madımak ayıklanıp içinde yabancı ot vs.varsa temizlenir ve sert baş kısmı koparılır. isterseniz bıçakla istersenizde ronda ile incecik kıyılır. düdüklü tencerede yağ soğan, sarımsak kıyma,çemen pastırma (bende yoktu kullanmadım) salça kavrulur üzerine kıyılmış madımaklar eklenir bir iki çevrilir,üzerine çıkacak kadar (kısa sulu bir yemek yapıyormuş gibi) sıcak su eklenir,pilavlık bulgurda eklenir tuz ve pul biber eklenerek düdüklünün kapağı kapatılır. Kaynadıktan sonra altı yarıma getirilir ve yarım saat pişirilir.madımak iyi pişerse daha lezzetli olur.
bizim yörede taş fırın ekmeği ve yeşil soğanla ikram edilir. yazında içine hiç et konmadan pişirilip yoğurtlanarak yenir. madımak her mutfakta farklı pişirilebilir ben böyle pişiriyorum inşallah denersiniz ve beğenirsiniz. Rabbim evlerimize bereket ve huzur versin.amin


Kadın isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla