Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30.05.2014, 16:09   #1 (permalink)
007
Ne Kadar Silersen Sil
Ya Yırtılır Defterin,
Yada İzi Kalır Cümlelerin.

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Franchisor’a Sorulacak Sorular Ne Olmalı?

Franchisor’a Sorulacak Sorular Ne Olmalı?



Franchise Şirketi British Franchise Association’a Üye mi?
Bu franchise endüstri ve ticaret birliği, şirketleri üyeliğe kabul etmeden önce sıkı bir denetime tabi tutulur. Şurası açıktır ki, bazı çok iyi şirketler de kendilerine has nedenlerle bu kuruluşa üye olmamış olabilirler, fakat üyelik eninde sonunda, genellikle şirketin lehine sonuçlanır.

Diğer Franchise’ler Aynı Sistemde Başarılı Olmuş mudur?
Potansiyel yatırımcılar en az 2 satış noktasını, mevcut franchisee ile franchisor’ın yokluğunda ziyaret etmelidir. Bu satış noktaları franchisor’ın müdahalesi dışında tamamen serbestçe seçilmelidir.

Franchisor’ın Uzun Vadedeki Başarısı Franchisee’lerin Başarısına Bağımlı mıdır?
Dürüst bir franchisor, sabit bir telif veya hizmet ücreti almak yerine franchisee’nin başarısıyla orantılı bir bedel almayı tercih edecektir.

Franchisor, Franchisee’ler Üzerinde Karar Vermede Seçici Davranıyor mu?
Yalnızca kısa vadeli kazanç peşin de koşan biri, bu işe para yatırmaya istekli herkesi ayırım gözetmeksizin kabul edecektir.

Anlaşmanızı Feshetme Kararı Aldığınızda Ne Alacaksınız?
İyi bir franchise işleminde, verimli çalışan bir satış noktası devredilebilir koşullarla mirasçılara geçebilir. Bu franchisee’ye çok ağır yük getirecek finansal borç veya donanım kirası gerektirebilir. Tabii yatırım toplamı üzerine daha baştan açık bilgi vermeyen bir franchisor, franchise’ın temelinde yatan iş ilişkileri açısından ideal bir ortak olmayabilir.

Franchise’ın Gelecekteki Potansiyeli Nasıl Olabilir?
Sunulan mal veya hizmete duyulan talep korunabilecek mi? Aksi takdirde bir modayı değerlendirmek üzere sunulan ve bu talep sona erdiğinde ya da zevkler değiştiğinde, franchisee’ler değeri sıfıra inmiş bir iş ile baş başa kalıyor.

Başarı Hedefleri Gerçekleşemeyecek Kadar Yüksek mi?
‘Hayalinizde bile göremeyeceğiniz başarı’ vaatleri gerçekten de bir hayaldir.
Düzmece franchise’ların çoğunun teşhisi geçmişte pek zor olmamıştır. Buna karşın yine aynı kişilerin, birçok insanın hayatları boyunca biriktirdikleri tüm parayı gasp etmeleri pek de zor olmamıştır… Eğer ciddi şüpheleriniz varsa geri çekilin ve başka bir franchise’a başvurun.

007 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla