Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.06.2014, 13:14   #1 (permalink)
YeşiL6

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Psikolojik Dipnotlar

Psikolojik Dipnotlar

Yeni tanıştığınız biri hakkında, ''Eminim benden hoşlanmadı.'' fikriniz varsa bu büyük bir ihtimalle sizin ondan hoşlanmadığınız anlamına gelir.Olumsuz dürtülerini kabullenmekten varoluşsal olarak kaçınan birey, bir başkasına atıfta bulunmaya pek meyillidir.


Klinik psikolog, nesnel ve yansıtmalı ölçüm araçları, gözlem ve görüşme teknikleri kullanarak psikolojik değerlendirme ile uluslararası teşhis ve sınıflama sistemlerinde hastalık olarak tanımlanmayan ve Sağlık Bakanlığının da uygun bulduğu durumlarda psikoterapi işlemleri yapar. Hastalık durumlarında ise ancak ilgili uzman tabibin teşhisine ve tedavi için yönlendirmesine bağlı olarak psikoterapi uygulamalarını gerçekleştirir.

''Dinleyin; dinlemek, bir insanın ruhunu ruhunuzda ağırlamak demektir.''


Sosyal-psikoloji deneyleri içinde bir dönüm noktası olmakla birlikte, en çok ses getiren deneylerden biridir.

Adı Albert olan küçüğe oyun odasında oynarken, bir adet beyaz fare getirilir. Çocuk olanlardan habersiz fare ile oynamaya başlar ve fare ile acayip iyi geçinir, onu gördüğünde çığlıklar atıp sevinmeye başlar. O gün öylece geçer.

Sonraki gün, Watson ve Rayner küçük Albert fareye her elini a...tışında arkasından iki adet demir çubuğa şiddetlice vurarak ses çıkartırlar, Albert korkup ağlamaya başlar. Albert'ın fareye her elini atışında olay tekrarlanır.

Artık Albert fare oyun odasından içeri girdiğinde ağlamaya başlar.

Watson ve Rayner deneyi ileri noktaya taşıyıp tavşan ve başka tüylü objeler de getirirlerr. Albert onları görünce de ağlamaya başlar. Bir zamanlar eğlence ve merak kaynağı olan hayvan ve objeler koşullanma yoluyla korkuyu tetikler hale gelmiştir.


__________________
all the best.



YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla