Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.06.2014, 22:44   #1 (permalink)
KaRaqiZz
BaHaRamaZaN

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Vaka-ı Sultan Abdülaziz - Ahmet Saib Kitap Tanıtım

Vaka-ı Sultan Abdülaziz - Ahmet Saib Kitap Tanıtım




Ahmed Saib, Sultan Abdülaziz devrini ele aldığı bu eserinde bazı gerçekleri su yüzüne çıkarırken düşüncelerini de cesur bir şekilde savunmaktadır. Osmanlı Devleti'nin bu yıllardaki siyasi, sosyal ve ekonomik durumunu gözler önüne sermektedir. Bunu yaparken, bazı devlet adamlarının başarılarından övgüyle bahsetmekte, bazılarının ise yaptıkları hataları ve gafletleri okur ile paylaşmaktadır.


Ahmed Saib, içinde yaşadığı toplumun pasif kalıp kaderine boyun eğmesine şiddetle karşıdır. Kaynaklara dayalı çalışması eserine ilmi değer veriyorsa da, verdiği bilgilerden bazılarının nereden alındığı konusunda okurda şüphe uyandırmaktadır. Buna rağmen, eserde işlenen konularda verilen bilgiler daha sonraki yıllarda yazılmış eserlerle karşılaştırıldığında tutarlılık arz etmektedir.


Ahmed Saib Kimdir?1859'da Dağıstan'da doğmuştur.


Rus Çarlığı'ndaki askeri okullarda öğrenimini tamamladıktan sonra yüzbaşı rütbesiyle Osmanlı Devleti'nin hizmetine girmiştir. Sultan II. Abdülhamid'in Hassa Süvarisi Alayı'nda ve Mısır Fevkalade Komiseri Gazi Ahmed Muhtar Paşa'nın yaverliğinde bulunmuştur. Daha sonra askerlikten ayrılarak Mısır'da, Kahire şehrinde 1899'dan itibaren padişahın istibdadına karşı Osmanlı liberallerinin fikirlerini yayan Sancak (1899-1907) adlı gazeteyi yayımlamış, gazetede, anayasa mücadelesi ve dönemin siyasi yapısına ilişkin yazılara yer vermiştir.

(Tanıtım Bülteninden)

__________________
Aşk der ki sana: Yolumdaysan başım feda yoluna; ama bil ki senin de başını isterim yoluma. Kahır, kapris gelecekse senden amenna! Ama ayağına diken batarsa yolumda ah edip vahlanma!...
Aşk bilek gücü değil “YÜREKTİR”! Yüreğin yetmiyorsa düşme yollara!…
KaRaqiZz isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla