Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12.06.2014, 23:31   #1 (permalink)
Perii
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Türkiye Dünya Kupasına kaç kez katılmıştır?

Türkiye Dünya Kupasına kaç kez katılmıştır?

Milli takımlar düzeyinde ulaşılabilecek en önemli müsabakalar dünya kupası müsabakalarıdır. Dünya ülkeleri içinde dünya kupasına birçok kez katılma başarısı gösteren ülkeler olduğu kadar dünya kupasına katılamayan birçok ülkede bulunmaktadır.

Bir ülke varki dünya kupalarının tümüne katılma başarısı göstermiştir. Bu ülke BREZİLYA’dır. Brezilya bugüne kadar düzenlenen tüm dünya kupası maçlarına katılan tek ülkedir. Ayrıca 2014 yılı itibariyle dünya kupasınıda en çok kazanan ülke olma başarısını 5 kupa ile elinde bulundurmaktadır.

Acaba ülkemiz dünya kupalarına kaç kez katılma başarısı göstermiş olup herhangi bir başarısı var mı?

Ülkemiz dünya kupasına bugüne değin 2 kez katılma başarısı göstermiştir. Birçok dünya kupası elemelerine katılmasına rağmen elemeleri geçme başarısını sadece 2 kez elde etmiştir.

Ülkemizin dünya kupasına ilk katılma başarısını gösterdiği yıl 1954 Yılında İsviçre’de düzenlenen dünya kupasına katılmış ve 1.Turda elenmiştir.

Ülkemizin ikinci dünya kupasına katıldığı yıl 2002 yılıdır. Japonya ve Güney Kore ülkelerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği dünya kupasında yarı finale kalmayı başarmış ve Dünya 3.sü olmayı başarmıştır.

Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla