Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14.06.2014, 12:56   #1 (permalink)
YeşiL6

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Dünyayı Değiştirecek Keşifler

Dünyayı Değiştirecek Keşifler

Yüzyıllardır ateşin, yazının, elektriğin, telefonun, bilgisayarın keşfedilmesiyle birlikte hızlı bir teknolojik gelişim içerisindeyiz. Asla durmak bilmeyen teknolojinin bizi nereye götüreceğini hayal etmek zor.



Tarihi değiştirip yeni bir çığır açan buluşların yanında insanların hayatını kurtacarak, ülke ekonomisi açısından fayda sağlayan veya sadece eğlence amaçlı icatlar da herkesin dikkatini çeker.


Bazıları yıllardır kullanlan, bazılarının ise önümüzdeki günlerde patenti alınacak icatlar oldukça ilginizi çekecek. Bilgisayar dünyasındaki oyunlardan, denizlerdeki fırtınalara kadar farklı konulardaki icatlar hayatı kolaylaştıracak, insanların hayatını kurtaracak. İşte insanın hayal gücünün ne kadar sınırsız olduğunu gösteren icatlardan bazıları.



Denizlerdeki fırtınaları yavaşlatan cihaz birbirine bağlı bir dizi plakadan meydana geliyor. Bu plakalar okyanusun her mil karesini kapsayacak yüzen bir ağ oluşturuyor. Fırtına anında kauçuk veya plastik gibi yüzen materyaller kuran levhalar, insansız uzaktan kumandalı gemi filosu tarafından fırtına yolunun içine çekiliyor. Sistem fırtına oluşumunda önemli kriter olan okyanus ile atmosfer arasında bir bariyer oluşturarak, sıcak ve nemli havanın artışını önleyerek fırtınanın gücünü zayıflatacak.






Yüksek çözünürlüklü grafikler ve hareket kontrolleri artık oyunları gerçekçi bir deneyime çeviriyor. Fakat, şimdi Microsoft oturma odanızı tümüyle hareketle doldurarak bu deneyimi bir adım daha ileri taşımayı düşünüyor. Dünya teknoloji devi bu yeni teknolojisi için patent başvurusunda bulundu. Yeni teknolojide odanızın 4 duvarı da tahrip edici bir savaş adası ya da otomobil yarışı pistine dönüşebilecek.





Clearview Trafik Grubu isimli yol güvenliğe ve ışıklandırma konusunda uzman bir şirket, yollar için bir ışık sensörü, işlemci ve geleneksel reflektörün yanında bir ışık kaynağını kapsayan akıllı kedi gözleri tasarları ve bunun için patent başvurusunda bulundu. Bu sistem kedi gözlerinin otomobillerden gelen ışığı izlemelerine ve dışarı yayacakları ışığı hesaplamalarına imkan veriyor. Böylece her sürücü, kendi farları ne kadar güçlü olursa olsun kedi gözlerinden gelen ışığı aynı miktarda görecek.



Quadski: Quadski bir düğmeyle beş saniyede jet skiye veya dört tekerlekli bir araca dönüşebiliyor. Araç hem karada hem de denizde 65 kilometre hıza çıkabiliyor. Araçta 4 silindirli bir motor bulunuyor.




Sentetik beyin: Sentetik beyin modeli Amerika'da Argonne ulusal laboratuarında oluşturuldu. Bu model 10,000 neokortikal nörondan oluşuyor. Ancak insan beyninde milyarlarca nöron bulunuyor ve bunların karmaşık fonksiyonlarını anlamak gerçekten çok zor. Bu süreçlerden bazıları anlaşılabilir ve gelecek için uygun olan yaklaşım için atılacak ilk adımın yollarını taşıyor. Bilimadamları hatalardan çok şey öğrenebileceklerine inanıyorlar. Sentetik beyin amaçlarına bir gün ulaşabileceklerine inanıyorlar.



Glukoz lensleri: Yeni kontak lensler özellikle şeker hastaları için geliştirildi. Özel bir kimyasal jel ile tasarlanan lensler, takan kişinin glukoz seviyesini renk değiştirerek haber veriyor ve kişinin düzenli test için kan aldırmaya ihtiyacı olup olmadığını tespit ediyor.



İnsansı robotların birçok farklı modeli Japonya'da üretildi. Bunlardan bazıları insan davranışlarına benziyor. Henüz prototipleri üretilen robotların birçok alanda kullanılması bekleniyor.




Plane Hoover Craft Hybrid: Bu sıradışı cihaz sayesinde rahatça uçabiliyor ve bulutların arasında süzülebiliyorsunuz. Havada uçmasının yanında bu cihaz yüzebiliyor da. Cihazda uçaktakine benzer kanat aralığı var.


Robot yılan: Bu askeri robot gözetleme yapmak için konuşlanacak. Veri toplamak için düşman hattının arkasındaki diğer bölgeler ile kanalizasyonlara girebiliyor. İleriki yıllarda çıkacak modellerde ise bu görevinin yanı sıra mayın da taşıması düşünülüyor.


Elektro holografik görüntü: Bu yeni teknoloji oldukça açıklayıcı. 3 boyutlu gözlük olmadan insanların 3 boyutlu görüntüleri görmesini sağlıyor. Görüntüyü izleyen kişi görüntünün etrafında dolanırsa o nesneyi tüm açılardan görebiliyor.

__________________
all the best.



YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla