Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17.11.2012, 23:53   #1 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Betoptic 0,50 Mg 5 Ml Oft.sol.

Formülü:
Beher ml'de:

Farmakolojik özellikleri:
Endikasyonları:
BETOPTIC Steril Oftalmik Solüsyon'un intraoküler basınç azaltıcı etkiye sahip olduğu gösterilmiştir ve aşağıda belirtilen durumların tedavisinde endikedir:

Kontrendikasyonları:
Bileşimindeki herhangi bir maddeye karşı aşırı duyarlılık, BETOPTIC Oftalmik Solüsyon birinci derece blokdan daha ağır sinüs brakardisi olan hastalarda, kardiyojenik şok veya belirgin kalp yetmezliği hikayesi bulunan hastalarda kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Ağiz yolu ile beta-adrenerjik blokör bir ilaç ve BETOPTIC Oftalmik Solüsyon kullanan hastalar gerek intraoküler basınç, gerekse beta blokaja bağlı bilinen olası sistemik additif etkiler açısından takip edilmelidirler. Diabeti (özellikle labil diabette) veya tirotoksikozis gelişebilme olasılığı bulunan hastalarda dikkatle kullanılmalıdırlar.

Yan etkiler/Advers etkiler:
BETOPTIC Steril Oftalmik Solüsyon ile dört yılı aşkın bir süreyle hasta takibi yapılmış olan klinik çalışmalarda bildirilen yan etkiler aşağıda verilmiştir.

İlaç etkileşimleri:
§ Her ne kadar BETOPTIC Steril Oftalmik Solüsyon tek başına kullanıldığında pupil genişliği üzerinde çok az veya hiçbir etki göstermez ise de BETOPTIC Oftalmik Solüsyon ve epinefrinin eşzamanlı olarak kullanılması sırasında nadir de olsa midriyazis geliştiği bildirilmiştir.

Kullanım şekli ve dozu:
Genelde uygulanan dozaj hasta göz(ler)e günde iki kez bir damla BETOPTIC Oftalmik Solüsyon'dur. Bazı hastalarda BETOPTIC Oftalmik Solüsyon'un intraoküler basıncı düşürerek stabil hale getirebilmesi birkaç hafta sürmektedir. BETOPTIC Oftalmik Solüsyon ile tedavinin ilk ayı içinde, klinik takip sırasında intraoküler basınç tayini yapılmalıdır. Takiben, intraoküler basınç ölçümleri hekimin herbir hasta için öngöreceği aralıkta yapılmalıdır.

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla