Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17.11.2012, 23:54   #1 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Betoptic-s Oftalmik Süspansiyon

Formülü:
Her ml'sinde etkin madde olarak betaksolol hidroklorür 2,8 mg (2,5mg betaksolol'e eşdeğer), koruyucu olarak benzalkonyum klorür 021mg, ve etkin olmayan maddeler olarak polistren sülfonik asid 2.5 mg, karbomer 974P 4.5 mg, disodyum edetat 0,1 mg, mannitol 45 mg, hidroklorik asit ve/veya Sodyum hidroksit pH ayarı için, distile su k.m 1 ml. bulunmaktadır.

Farmakolojik özellikleri:
Endikasyonları:
Kronik açık açılı glokomu veya yüksek göz içi basıncı olan hastalarda yükselmiş göz içi basıncını düşürmek için, tek başına veya diğer ilaçlarla birlikte kullanılabilir.

Kontrendikasyonları:
Betaksolol ve ilacın diğer komponentlerine aşırı hassasiyeti olan kişilerde kontrendikedir. Ayrıca sinus bradikardisi, birinci dereceden yüksek artrioventriküler bloğu olanlarda, kardiojenik şokta veya ağır kalp yetmezliği olan hastalarda kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Yapılan klinik çalışmalar, oftalmik betaksololün kalp atım hızı ve kan basıncı üzerine minör etkisi olduğunu göstermiştir. Kalp yetmezliği veya kalp bloğu hikayesi olan vakaların Betoptic-S ile tedavisinde azami dikkatli olunmalıdır. Kalp yetmezliğinin ilk belirtileriyle Betoptic S tedavisi kesilmelidir.

Yan etkiler/Advers etkiler:
Topikal uygulanan beta-blokörler sistemik olarak emilebilirler. Bunun sonucu olarak, sistemik olarak uygulanan beta-blokörlerle aynı istenmeyen etkiyi gösterebilirler.

İlaç etkileşimleri:
Prensip olarak, sistemik beta-blokerlerle ilişkili tüm etkileşimler, beta-blokörlerin oküler kullanımı ile de görülebilir.

Kullanım şekli ve dozu:
Oküler kullanım içindir.

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla