Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26.06.2014, 22:07   #1 (permalink)
umut1907
Isınan Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Ayhan Alptekin Karadeniz Tavernası

Ayhan Alptekin Karadeniz Tavernası

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]






Ayhan ALptekin Kimleri Sanatcı Yaptı :

ERKAN OCAKLI & İSMAİL TÜRÜT DAVUT GÜLOGLU HÜLYA POLAT VS KARADENİZ DİGER SANATCILARI

AYHAN ALPTEKİN KİMDİR :

Biyografi
AYHAN ALPTEKİN : 1965 Rize Ardeşen Ortaalan doğumlu. Meslek lisesi mezunu. Şuan İstanbul Beykoz`da ikâmet ediyor. Evli ve dört çocuk (2 Kız, 2 Erkek)Babası.

Müzik Yaşantısı:

Dokuz yaşımda müzik ile ilgilenmeye başladım. İlk enstrumanım, melodika ve mandolin oldu. Ailem Müzik ile ilgilenmeme hiçbir zaman karşı çıkmadı tam tersine Abim Ergin Alptekin çocukluğumdan beri beni Müziğe teşvik etti ve destek oldu. Buna rağmen çevremizde: Avare Çalgıcı, Boşgezen ünvanı ile yaşadık.

1982`de ilk olarak bir düğünde sahne aldıktan sonra ''Grup Yıldızlar'' ekibini kurduk (1983-1985). Kemalpaşa`dan Rize`ye kadar çeşitli Köy ve İlçelerde, Düğün ve Toplantılarda sahne aldık. Çalışmalarıma Asker Ocağındada devam ettim, Sanat Müziğinde Kanun, Halk Müziğinde Bağlama, Taverna Müziğinde Org ile programlar yaptım. Askerlik sonrası ekonomik şartlardan dolayı grubumuz dağılınca bende Keyboart furyasına kapıldım. Unkapanıyla tanışana kadar taverna müziği yapıyordum daha sonra repertuarımı: Babaannem, Anneannem ve Nuri Papu`dan duyduğum Lazca Müzikler ile renklendirdim.

İlk kasetim 1993`te çıktı. Lazca Müziklerim ve Anonim Destanlarım sevildi ve beğeni topladı. Abim ve benim teşvikim ile yirmi`den fazla Müzisyen arkadaş şuan bu işten ekmek yiyorlar hepsine verdiğim emekler helal olsun. Popüler olanların`da dahil olduğu 30 kadar sanatçı arkadaşımıza: yetiştirme, alt yapı, bestelerimle emek verdim. Abim ile beraber Lazca, Türkçe 250 adet beste yaptık ve yapmaya devam ediyoruz.

İkinci kasetim ''Oy Nana'' dan sonra Karadenizli sanatçılarımız`da altyapı anlayışının değiştiğini ve modern folk müziğinin teşvik unsurunun ''Oy Nana'' olduğunu söyleyebilirim. Abim ile yaptığım bestelerin ezgileri, hernekadar orjinal Laz ezgisi olmasada, yöre ezgilerine yakın, uygun notalar seçmeye çalışıyorum. Tarzımı, aşırıya kaçmadan çok sesli yapmayı düşünüyorum.

Temmuz 2002`de tamamı ile kendi isteklerim doğrultusunda yapmış olduğum çalışmamı piyasaya çıkaracağım. Çalışmalarıma İstanbul Çekmeköydeki Stüdyomda yapıyorum ve Sarıyer, Ayder Restaurant`da sahne alıyorum. Almanya`ya ilk defa Lazebura e.V. nın daveti ile gittim. Üstadımız Mahmut Turan ile birlikte muhteşem bir program yaptık Yeri gelmişken, Gurbetçi kardeşlerimizi biraraya getirdikleri için Lazebura Birliği(Lazebura e.V.)ne kendi adıma Teşekkür Ediyorum.

Laz Dili ve Folklorunu yaşatmak için ferdî olarak hasbelkader kasetlerime Lazca`da okuyarak destek vermeye çalışıyorum. Anadoluda yaşayan bütün halkımı, yedi bölgemi, Türkiyemi çok seviyorum.

Saygılarımla.

(09.06.2002)

Aşağıdaki not 27.11.2002 tarihinde eklenmiştir


Bundan önceki yazdığım öz geçmişim bölümünde işimle ilgili bazı değişikler yaptım bunları da siz değerli sevenlerimle paylaşmak istiyorum.Bu değişikler sahneyi bıraktım. konser özel geceler vs gibi proğramlara ağırlık veriyorum.

2003'ün başlarında yeni parçalardan oluşan 6. albümüm ile karşınızdayım. yeni parçalarım:

1. Bak şu kızın işine | 2.Sevdalıyım | 3.Ah ulan ah | 4.Dumana gir dumana | 5.Gülizarım | 6.Hülya | 7.Hop dedik tamam dedik | 8.Yöresel | 9.Tulum 5/8 |10.So ore |11.Nam kale bidare | 12.Lazona
************
6. Albümü çıkardım, besteler, şarkılar güzel olsada beni pek tatmin etmedi. Baglı bulunduğum firma, hızlı, hareketli oyun havası tarzında şarkılar yapmamı istedi, hatta kavga gürültü ile Lacza şarkılar okudum. 6. Albümün peşisıra firma ile sözleşmeyi feshettik şimdi özgürüm. Yapımcı belgesi alıp kendi firmamı kuruyorum. Biraz sanatsal ağırlıklı yine Karadenizden, yine Lazca okuyacağım son albümüm yeni formatı ile eylül 2003'de sizlerle buluşacak. Lazuri.Com aracılığı ile, bana destek olan tüm sevenlerime, tüm etkinliklerinde beni unutmayan Ardeşen(Artaşeni), Tunca(Dutxe), Pazar(Atina), Fındıklı(Vi3e) ve Çayeli olmak üzere Rize ilinin bütün derneklerine Teşekkür Ediyorum. Eylül ayında bütün sevdiklerimle buluşmak üzere saygı ve sevgilerimle.

*************

KAYİTE BİZİRAT...

Karadeniz Sanatçısı
Ayhan Alptekin

Stüdyo: Lalezar Konakları karşısı No: 22 Çekmeköy İstanbul.

umut1907 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla