Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29.06.2014, 00:27   #1 (permalink)
Jade

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Güllaç Tarifi

Güllaç Tarifi

güllaç tarifi, güllaç oktay usta, güllaç tarifi oktay usta, güllaç tatlısı tarifi, güllaç sarması, güllaç tarifleri, güllaç yufkası nasıl yapılır, Kolay Güllaç Tarifi, 'Güllaç'ın ustasından püf noktalar, Güllaç Yapmayı Öğrenin



İşte güllaç tarifi...

Malzemeler
12 yaprak güllaç
İki buçuk litre süt
İki buçuk su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
1 çay bardağı gülsuyu
Bir buçuk su bardağı dövülmüş ceviz
Süslemek için: Toz antepfıstığı, kiraz şekerlemesi

Nasıl Yapılır
Süt, tozşeker ve vanilyayı bir tencerede kaynatın. Daha sonra büyükçe bir tepsiye boşaltın. Gülsuyu ilave edip karıştırın. Güllaç yapraklarının yarısını tek tek süte batırın ve ayrı bir tepsiye üst üste yayın. Ortasına ceviz serpin. Kalan güllaçları da aynı şekilde süte batırıp, cevizin üzerine üst üste yerleştirin. Tepsideki sütlü karışımı güllacın üzerine dökün ve 15 dakika bekletin. Ardından istediğiniz şekilde kesin. Üzerini toz antepfıstığı ve kiraz şekerlemesi ile süsleyip servis yapın.

Afiyet Olsun...

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla