Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29.06.2014, 15:28   #1 (permalink)
Bia
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Çocuğunuza Diş Doktoru Seçerken Dikkat Edin!

Çocuğunuza Diş Doktoru Seçerken Dikkat Edin!




Dünyada en sık görülen iki hastalık diş eti hastalıkları ve çürüklerin insandan insana bulaşma ihtimali var. Bu durumda ebeveynler, çocuklarını götürdükleri diş kliniklerinde gerekli sterilizasyon ve dezenfeksiyonun sağlandığından ve çocuklarına hastalık bulaşmayacağından emin olmak istiyor.


Diş doktoru seçerken neye dikkat edilmeli?

Hastaların bu taleplerini dikkate alan Diş Dostu Derneği, diş kliniklerinde gerekli sterilizasyonun sağlandığını ve “koruyucu diş hekimliği” uygulamalarının gerçekleştirildiğini belgelemek amacıyla ”Diş Dostu Klinik” Projesi’ni başlattı. 2011 yılı Kasım ayında başlatılan projeye dahil olan klinikler çeşitli denetim aşamalarından geçerek gerekli hijyen koşullarını sağladıklarını hastalarına belgeleyebiliyorlar.


Doktor, çocuğa nasıl yaklaşmalı?

Koruyucu hekimlik uygulamalarıyla ilgili bilgi veren Diş Dostu Derneği Genel Sekreteri Selda Alemdar, “Eğer diş hekiminiz kontrol zamanı geldiğinde size bunu hatırlatıyor ve sizi takip ediyorsa, dişlerinizin minesini güçlendirecek flor uygulaması yapıyor, çocuğunuza dişleri çıkar çıkmaz flor vernik sürüyor, çocuğunuz 6 yaşına geldiğinde yüzey örtücü uyguluyor ve bunun yanı sıra ağız ve diş sağlığı eğitimi veriyorsa dişlerinize önem veriyor demektir. Bu diş hekimi, koruyucu hekimlik açısından sizin için doğru bir tercihtir” diye konuştu.

Bu uygulamaların hastaları hem korktukları bir tedaviden hem de masraftan kurtaracağına işaret eden Alemdar, “Koruyucu hekimlik uygulamaları ile çocuğunuzun dişleri güven altında olacak. Diş Dostu Derneği olarak, koruyucu uygulamalar yapan diş hekimlerini destekliyoruz. “Diş Dostu” logosunu kliniklerine asma hakkına sahip diş hekimleri, maksimum hijyen kriterlerine sahiptir. Türkiye Akreditasyon Kurumu’ndan akredite bağımsız Udem tarafından denetlenirler. Diş Dostu muayenehaneler kalite anlayışı içerisinde sürekli yenilenirler, diş hekimleri ve çalışanları sürekli eğitim alırlar” dedi.


Ebeveynlerin diş hekimlerinde dikkat etmesi gereken konular şöyle:

1) Dişhekiminiz ve yardımcıları önlük, eldiven, maske, gözlük gibi kişisel koruyucu bariyerler kullanıyor mu?

2) Her hastadan sonra yüzeyler dezenfekte ediliyor mu ya da koruyucu örtüler değiştiriliyor mu?

3) Kullanılan sterilizasyon cihazı otoklav mı?

4) Diş hekiminiz çocuğunuz için “koruyucu diş hekimliği” uygulamalarını
gerçekleştiriyor mu? Çocuğunuza ağız ve diş sağlığı eğitimi veriyor mu?

Bia isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla