Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08.07.2014, 01:02   #1 (permalink)
Jade

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Elbasan Tavası

Elbasan Tavası






Malzemeler
Soğan 1 orta boy 60 gram
Kuzu et (kemikli) 6 parça 1 kg
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
Yoğurt 1 1/2 su bardağı 330 gram
Un 5 yemek kaşığı 30 gram
Yumurta akı 2 adet 60 gram
Tarif
Soğanı soy, yıka, ince ince doğra
Eti ve soğanı tencereye koy, kısık ateşte kendi suyu ile 45 dakika pişir
Tuz ekle, suyunu çekip yumuşayıncaya değin pişirmeye devam et
Etleri bir tepsiye al
Yoğurdu bir kapta un ve yumurtayla çırp, etin üzerine dök
Önceden ısıtılmış, orta sıcaklıktaki fırında 20 dakika kızart



alıntı

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla