Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16.07.2014, 16:28   #1 (permalink)
Jineps

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart İşleri en baştan doğru ayarlamak

İşleri en baştan doğru ayarlamak



Tanrı dedi ki:

Başını geriye çevirebilen bir baykuş değilsiniz. Yaklaşan her şeyi, tüm olacakları görmüyor ve bazen de gafil avlanıyor, hazırlıksız yakalanıyorsunuz. Yaklaştığını söylediğim, olacaklar diye sözünü ettiğim şey hayat Benim, burada hayattan bahsediyorum. Hatta bu hazırlıksız yakalanma halinin hayatınıza hakim olduğunu bile düşünebilirsiniz. Burada kalıplaşmış bir durum görebilirsiniz. Uyanabilir, tekrar uykuya dalabilir ve rahatsız edici bir uyanış yaşayabilirsiniz.
Şimdi geriye baktığınız zaman sizde şaşkınlık yaratan büyük bir hayal kırıklığı için aslında kendinize pozisyon yarattığınızı, bunu ayarladığınızı görebilirsiniz. Kendinizi nasıl hazırladığınıza dair bir sezgiye sahipsiniz artık. Bir durumu ya da kişiyi sevdiğiniz için, bir durum ya da kişi size kendinizi iyi hissettirdiği için öz-değer hissinizin ve sağduyunuzun bir kısmını boş verip bırakmışsınızdır. Bir başkasına kendinize inandığınızdan daha fazla inanmışsınızdır. Kendinizden bir şeyleri müsrifçe saçıp savurmuşsunuzdur. Bu boş verdiğiniz şey bütünlüğünüz, tamlığınızdır belki de canlarım. Hakikatinizden ne ölçüde vazgeçtiğinizi, onu ne haddede boşlayıp ele güne teslim ettiğinizi keşke bir fark etseniz. Kendinizden, kendi benliğinizden çok büyük bir parçayı bağışlamış olabilirsiniz pek ala.
Yaşadığınız büyük hayal kırıklıklarının çoğunda ortak bir unsur vardır. Bu da şudur ki arada bir yerlerde kendinizi çok hafife almış, küçümsemişsinizdir. Kendinize karşı dürüst olmayarak hayal kırıklığına yol açmışsınızdır. Kendinize çok fazla boş vermişsinizdir. Hayatınızda bir kerecik olun uzlaşmak arzusuyla, bir kerecik olsun uyuşmak, anlaşmak, değer verdiğiniz bir şeyi veya birisini yakınınızda tutmak arzusuyla kendi öz-değerinizin bir kısmını müsrifçe başka ellere teslim etmişsinizdir. Bu her ne ise, zihninizin derin köşelerinden birinde onun için şöyle demişsinizdir:
“Bu benim için çok önemli. Bu benim için her şey demek. Bu durum ya da kişi benim için her şey demek. Bu yüzden de kendimden çok fazla ödün verecek, adeta bağışlayacak buna da uzlaşma diyeceğim. Bir değiş-tokuş yaparım ben de ve benim için aşırı derecede önemli olan, had safhada değerli olan, çok ama çok elzem olan bir kişi ya da bir şey için öz-saygımdan, öz-değer duygumdan kocaman bir parçayı ellere veririm o zaman. Öyleyse idrakım da gözlerimle birlikte yarı kapalıdır bu durumda benim.”
Sonra bir gün gelir kendinizden çok ama çok fazla verdiğinizi fark edersiniz ve artık o durumdan ya da kişiden yana hayal kırıklığı içindesinizdir. En çok da kendinizden yana hayal kırıklığı içindesinizdir. O zaman düşünmemiş olduğunuzu, görmediğinizi düşünürsünüz. Ve artık görüyorsunuzdur.
Günlük hayatta neye sarılıp tutunacağınızı, neyi bırakacağınızı, bunları ne zaman, ne kadar ve nerede yapacağınızı bilmek tabii ki zordur.
Bu ruhunuzu sattınız demek değildir. Onu ya da ondan esaslı bir bölümü hibe ettiniz, bağışladınız gibidir daha ziyade. Her halükarda çok fazla vermişsinizdir ve artık bunu görürsünüz, pişmanlık duyar, esef edersiniz. Ah keşke işleri doğru ayarlasaydınız.
Bunları hepsi en sonunda yine gelip öz-değere dayanır. Döner dolaşır kendinize olan sevginize gelir. Ama bunların yerine sizin sevginiz gidip bir başkasına ya da başka bir şeye kilitlenir. Kariyeriniz olabilir bu. Banka mevduatı olabilir. Hayatınızın büyük aşkı olabilir.
Bu, insanları kalplerini sakınmaya sevk eden, sevgiye teslim olmayı reddetmelerine yol açan türde bir hadisedir çünkü en nihayetinde sevgi boşa çıkmaktadır.
Kendinize duyduğunuz sevgiyle başlayın siz. Bir şeyleri kendinizde tutmak, kendinize saklamak uğruna kendi değerinizi feda etmenin gereği yoktur. Kalbiniz yaramaz değildir. Ha bire sizi feda eden aklınızdır. Zamanında düşünmemiş olduğunuza inanırsınız ama düşünüyordunuz. Düşünmüştünüz. Kendi benliğinizden büyük bir bölümü bırakmanız, vazgeçmeniz gerektiğini düşünüyordunuz ve bırakıp ele güne teslim ettiğiniz bu şey de asıl korumak, kendinizde tutmak istediğiniz şeydi gerçekte.
Çeviren: Engin Zeyno Vural

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.









Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız.

.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla