Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18.07.2014, 00:37   #1 (permalink)
Jineps

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Artık daha yüksek bir seviyeye ilerliyorsunuz

Artık daha yüksek bir seviyeye ilerliyorsunuz



Tanrı dedi ki:
Koşullar gerçekten de istediğiniz gibi olmayabilir, hiç de hoşunuza gitmeyebilirler ama bu, yanlış oldukları anlamına gelmez. Sizin koşullardan haz etmeyişiniz geçerlidir burada. Yanlışlık mevhumuna gömülmek, hata arayışında olmak uzak durmak isteyeceğiniz bir tuzaktır.
Yanlışlıklarla münakaşa etmek sizi çıkmaz sokağa varacak virajlı bir yola sokar. Bazı koşulları yanlış olarak görebilirsiniz; bu koşullar tüm bilginiz, deneyimleriniz açısından baştan aşağı yanlış da olabilir ama söz konusu koşulları tekrar tekrar gözden geçirmek hatta bunlara bir kez olsun bakmak sizi nereye götürür ki acaba? Hayattaki yanlışların, kabahatlerin kanıtını toplayan bir polis, bir kolluk gücü değilsiniz ki. Kabahat mevhumunu kafanızdan çıkarmak durumundasınız. Size sıkıntı, sorun yaratan şeyleri ha bire tazeleyip körüklemenin bir manası yoktur.
Nezaketsizliğe, düşüncesizliğe, zalimliğe onay verdiğim, olur dediğim anlaşılmasın burada. Böyle bir şey söylemiyorum, böyle bir imada bulunmuyorum Ben. Nazik, düşünceli ve arkadaşça olmak, böyle davranmak çok daha iyidir, bu davranışlar çok daha hayırlıdır. Küçük, dar yürekli olmakla koca yürekli olmak biri birinden o kadar farklıdır ki. Aralarında dünyalar vardır ama üzücü, can sıkıcı bir hikayeyi yeniden gündeme getirmenin size bir faydası yoktur.
Daha yüksek bir seviyeye doğru ilerliyorsunuz siz. Yüreğinizi yukarı taşıyorsunuz. Onu geçmişin külleriyle oyalamıyorsunuz. Size düşen de bu külleri eşelemek değildir zaten. Size düşen o küllerden uzaklaşmak, ayağa kalkmaktır. Zaten olup bitmiş şeyleri yeniden tefsir etmenin, bunlarda bir anlam aramamanın kimseye bir yararı yoktur. Tüm kanıtları toplaması gereken bir polis memuru değilsiniz siz. Sorun, sıkıntı taciri olmadığınız gibi sağa sola parmak sallamak da size düşmüyor. Siz de hatalar yapan birisiniz.
Bırakın başkasınınkileri kendi yanlışlarınızı bile düzeltemiyorsunuz.
Her gün en baştan başlamalı, yeni bir başlangıç yapmalısınız. Eskimiş, hurdaya çıkmış bir arabayı çalıştırmayın siz. Yeni bir arabanın anahtarlarını çevirin. Geviş getirmek, yediklerinizi bir daha sindirmeye çalışmak size göre bir şey değildir. Asla da olmamıştır.
Kötü günleri biriktiren bir kolleksiyoner değilsiniz. Bunları takvimde işaretlemezsiniz. Size karşı işlenen kabahatler alışveriş listenizin bir parçası değildir. Geçmişin acılarının, ızdıraplarını her nerede biriktiriyorsanız atın gitsin hepsini. Bunlar gibi çok fazla yük, çok fazla bagaj taşıyordunuz. Hepsini kaldırın ortadan. Bunlara niye ihtiyacınız olsun? Yanınıza almak istediğiniz bagajlar bunlar mıdır yani? Tabii ki hayır! Kötü davranışların, olumsuz eylemlerin sizi ne denli haklı kıldığının bir önemi yoktur. Önemli olan bunları bırakmanızdır.
Aklınızın içine post-it notları yapıştırmayın.
Tahılı öğütmek iyidir, ama düşünceleri tekrar tekrar öğütmek öyle değildir.
Yararı olmayan düşünceleri zihninizin içinden süpürüp atın. Dışına çıkmanız gereken bazı alanlar, odalar vardır. Evinizin içine çamur taşımazsınız değil mi? Zihninizi moralle, yapıcı, olumlu düşüncelerle besleyin, bunlarla doldurun, kötü haberlerden de uzak tutun. Kahvenin telvesini çöpe atarsınız. Geçen günlerden, geçen yıllardan kalan düşünce telvelerinizi de atın çöpe. Düşüncelerinize bir çeki düzen verin. Yeniden başlayın.
Yanlışlar hakkında söylenecek şeyler olabildiğince çoktur. Bunlarla çok da alakadar olmaya ihtiyacınız yoktur sizin. Zaten fazlasıyla meşgul olup usanmıştınız. Yanlışlar hakkında kafa yormaya devam etmenin bir manası yoktur. Kalbinizi bunlara liman kılmanızın bir anlamı yoktur. Bunlardan uzaklaşmak gerekir. Bayatlamış yiyecekleri bazen nasıl çöpe atıyorsanız eski düşünceleri de çöpe atmak zorundasınız. Bunlar faydalı değildir, iyi değildir artık. Belki de en başında çöpe atılmalıydı onlar.
Bazı günler çamaşır günü olarak belirlenir. Çamaşırları yıkar ve onları asarsınız. Eskimiş düşünceleri yıkamakla uğraşmayın. Bunların çöpe atılması gerekir ve bunu yapmak ne de iyi olur. Yanlışlar hakkındaki düşünceler asla doğru değildir. Bunları yıkamayın. Tamir etmeyin. Doğrudan çöpe atın.
Eğer berrak, açık bir zihin istiyorsanız zihninizi berraklaştırmanın yolu budur.
Çeviren: Engin Zeyno Vural

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.









Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız.

.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla