Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19.07.2014, 10:55   #1 (permalink)
Courage
İyiler İlk Görüşte Tanınmaz.

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart 7 kez yıldırım çarptı ama ölmedi

7 kez yıldırım çarptı ama ölmedi



Abd'li orman korucusu Roy Sullivan tam yedi kez üzerine yıldırım düşmesine rağmen ölmedi.
1.si 1942de.İlk yıldırım çarpmasında yangın gözetleme kulesinde bulunuyordu.Kuleye henüz paratoner takılmamıştı.Bacağında büyük bir yanık ve vücudun da yer yer yanıklarla kurtuldu.

2.'de 1969 yılında araba kullanırken onu yakaladı.Araba kullanıyordu.Camı açmıştı.Dağ yolunda giderken yanındaki ağaçlara yıldırım düştü.Normalde arabanın metal gövdesine akım atlaycak ve doğrudan akım atlaması gerçekleşmeyecekti ama o camı açmıştı.Saçları kirpikleri gibi kılları yanarak kurtuldu.Araç bir uçurumun yakınında durana kadar kontrolsüz bir şekilde yol aldı.

3.sü 1970te ön bahçesinde vurdu.Yıldırım çok yakınındaki bir trafoya düştü.Buradan üzerine atlayan akım sol kolu yaktı.

4.sü 72'de korucu istasyonunda çarptı.Saçları, ceketi alev aldı.Dördüncüsünden sonra kendisini bazı güçlerin yok etmeye çalıştığına inanmaya başladı.Bir fırtına sırasında aracını kenara çekti ve ön koltukta fırtına bitinceye kadar yattı.Saçlarının alev alması canına tak ettirdiğinden artık yanında 1 şişe su taşımaya başladı kendisini söndürmek için.

5.si 1973te çarptı.Parkta devriyede idi.Bulutların toplandığını gördü ve kaçmaya başladı.Kendisinin söylediğine göre kaçmasına rağmen bulutlar onu takip etti.Bir süre sonra güvende olduğunu düşündü ve arabasından çıktı.Kısa bir süre sonra üzerine doğrudan yıldırım düştü.Diğerlerinde yıldırım akımı bölünerek dolaylı yoldan ona vurmuştu.Saçı alev aldı, akım sol koluna sol bacağına ve sağ bacağının bileğine kadar olan kısmına etki etti.Bilincini şaşırtıcı şekilde kaybetmedi, sürünerek arabasına ulaştı ve taşıdığı bir şişe suyu kafasına döktü.

6.sı 1976da çarptı.Bu seferinde bileğinden sakatlandı.Bir bulutun kendisini takip ettiğini kaçmaktan yorulduğunda kendisini vurduğunu söyledi.

7.sinde 1977de çarptı.Tatlısu havuzunda balık tutarken yedincisi çarptı.Kafasından midesine ve göğsüne kadar yandı.Arabasına döndüğünde beklenmedik birşey oldu ve karşısına bir ayı çıktı.Ayı tuttuğu alabalıklardan birisini öalmaya çalıştığında biraz gücü vardı, çılgınca birşey yaptı ve ayıya bir ağaç dalıyla vurdu.Bunun bir ayıya 20. defa sopayla vuruşu olduğunu idda etti.

Bütün bu yıldırım çarpmaları doktorlar ve parktaki sorumlular tarafından onaylandı.Hatta çocukken dahi babasına yardım ederken orağı yüzünden yıldırım düştüğünü fakat zarar almadığını söyledi ama kanıtı olmadığı için hiçbir zaman bunu idda etmedi.
Ayrıca karısına da bir kez yıldırım düşmüştür.Sıradan bir kişiyi yedi kere yıldırım çarpma olasılığı 1:10000 üzeri 7'dir.Ama bu rakam Sullivan'ın yaşadığı yer ve meslek için değildir.Virginia'da yılda 35-45 yıldırım düşüyor.1959-2000 arası yıldırımdan 58 kişi öldü 238 kişi yaralandı.Aynı zaman diliminde tüm abd'de 3239 kişi yıldırımdan öldü 13,057 kişi yaralandı.

1912 doğumlu Roy Sullivan 1983te 71 yaşında karşılıksız bir aşk yüzünden bir tabanca ile kendini vurdu ve öldü.

Courage isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla