Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30.07.2014, 19:33   #1 (permalink)
Jade

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart

Acıyan tereyağına ne yapılır





Uzun süre kullanılmayan bayatlayan tereyağların tadında bozulmalar oluşabilir. Bu tereyağını atmak yerine size bir kaç küçük öneride bulunmak isterim. Bu konun devamında acıyan tereyağını yeniden eski tadı ve lezzetine getirmeniz için bilgilere ulaşabilirsiniz.

Tereyağı acısını almak için neler yapılır: Bayatladığı için acıyan tereyağın ortasına orta büyüklükte bir havuç yerleştirin. Havucu koymadan önce kabuklarının iyice soyulması gerekiyor. Yaklaşık 5 saat kadar havuç tereyağın ortasında durması gerekiyor. Havuç tereyağındaki acı tadı alacaktır.

Tereyağı uzun süre acımadan nasıl saklanmalı: Uzun süre acımadan yağı saklamak için tuz kullanın. Yağın içine bir miktar tuz ekleyerek karıştın ve bu şekilde saklarsanız tereyağı acımayacaktır.
kaynak ;ipuclarim

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla