Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31.07.2014, 12:01   #1 (permalink)
Jade

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
film The Last Ship Dizisi Tanıtımı

The Last Ship Dizisi Tanıtımı





Gelecekte birgün, son derece ölümcül ve yayılması hiçbir şekilde engellenemeyen bir virüs dünyayı ele geçirirse ne yapacağınızı hiç düşündünüz mü? “Olmaz öyle şey!” rahatlığında olmayın; zombi virüsü salgını ya da vampire dönüşme ihtimalimizden daha gerçekçi bir durum. İşte The Last Ship tam olarak bunu konu alıyor. Dizinin ilk sezonundan beş bölüm yayınlandı bile.
William Brinkley‘in 1988 yılından yazdığı, aynı adlı romanından uyarlanan dizinin konusu ana hatları ile şöyle: Bütün dünya son derece ölümcül bir virüsün tehdidi altındadır. Söz konusu virüsün kaynağı bilinmediği gibi, genetik yapısı da daha önce hiç rastlanılmamış bir türdendir. Virüs bütün dünyaya yayılmış, nüfusun büyük çoğunluğu hayatını kaybetmiştir. Bir Amerikan muhribi mürettebatı, tüm insanlığı bu felaketten kurtarmak için canla başla uğraşmaktadır.



Mısır’ın Kahire kentinde, piramitler üstünde uçan birkaç helikopter görüntüsü ile başlıyor dizimiz. CDC (Salgın Kontrol Merkezi)’den doktor Rachel Scott (Rhona Mitra), tanısı konulmamış bir hastalığın kırıp geçirdiği köyde, hastalardan örnekler toplamaktadır. Kısa süren bu sahnenin ardından, kendimizi bir anda Virginia, Norfolk’daki Amerikan Deniz Üssü’nde buluyoruz. Savaş gemisi, özel bir görev için hazırlanmaktadır. Gemi ile, 217 mürettebat yanında iki de doktor yola çıkacaktır. Gemi kaptanı Tom Chandler (Eric Dane) gemisinde misafir olarak bulunan doktorlardan çok da memnun değil gibidir.
Gemi çıktığı bu özel görev boyunca, kara ile hiçbir şekilde irtibat halinde olmayacaktır. Tam olarak gizli bir eğitim görevi yürütecek, ne ailelerden ne arkadaşlardan hiçbir haber alınamayacaktır. Geminin bu gizli görevi devam ederken, gemide bulunan Dr. Rachel Scott (Rhona Mitra) ve yardımcısı zaman zaman buzullarda araştırma yapmak için karaya çıkmaktadırlar. İşte o araştırmaların birinde, birkaç helikopter tarafından saldırıya uğrarlar. Yanlarında bulunan Amerikan askerleri tarafından zarar görmeden kurtarılan doktorlar, ellerinde bulunan son derece büyük öneme sahip örneklerle gemiye dönerler. Neler döndüğünü anlamaya çalışan kaptan ile Dr. Scott arasında yaşanan tartışma ile bütün gerçekler ortaya dökülür. Geminin bu görevi, aslında ekipte yer alan doktorların araştırmasını gizlemek amaçlı, tamamen senaryo bir görevdir.



7 ay önce Kahire’nin dışında bir köyde salgın bir hastalık baş göstermiştir. Daha önce hiç karşılarına çıkmamış olan bu virüs, bulaştığı kişiyi kısa sürede öldürmektedir. Mısır hükümeti ilk önce salgının kontrol altına alındığını söylemiş, aksine virüs sürekli mutasyona uğrayıp yayılmaya devam etmiştir. CDC (Salgın Kontrol Merkezi) ve WHO (Dünya Sağlık Örgütü) bir aşı üretebilmek için kurbanlardan numune alınmasına karar verir. Ancak bu durumda işe yaramaz. Doktor Scott, virüsün ilk halinin kutuplarda olacağını düşünmektedir. Görev için yola çıkıldığında hastalık sadece Asya ve Afrika’nın bazı bölgelerinde görülürken, şu an dünyanın %80′ine bulaşmış durumdadır. Bütün o “kimse ile haberleşmeme” planının sebebi budur aslında.



Şu ana kadar karakterler, iç dünyaları ve özel hayatları ile ilgili detaylı bilgi sahibi olamadık. Çünkü dizi, karakterlerden çok ortada olan duruma odaklanmış durumda. Bu sebeple de derin diyaloglara rastlamak pek mümkün olmuyor.
TNT kanalında 20 Haziran’da ekranlara gelmeye başlayan dizinin ilk sezonu 10 bölüm olarak planlanmış. Bu arada dizi, ikinci sezon onayını da geçtiğimiz günlerde aldı. Dizinin yaratıcısı ünlü yapımcı ve yönetmen Michael Bay. Seveninden çok sevmeyeni ile meşhur olan yönetmen, The Rock (1996), Armageddon (1998), Pearl Harbor (2001) filmleriyle tanınıyor en çok. Her filminde “dünyayı kurtaran Amerika!” mesajını kullanan yönetmen, bu yönü ile eleştiri oklarını sürekli üstüne çekiyor. Sürekli gişe kaygısı ile filmler yaparak, amacının sanat değil, gişe olduğunu her defasında ortaya koyuyor. Bu dizide de bu mesajı almak zor değil zaten.
Dizide, en son Grey’s Anatomy’de Dr.Mark Sloan rolünde izlediğimiz Eric Dane ve Rhona Mitra‘nın yanında John Pyper-Ferguson, Adam Baldwin, Charless Parnell‘ i öne çıkan diğer oyuncular olarak izliyoruz.

birdizihaber

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla