Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31.07.2014, 22:47   #1 (permalink)
Jineps

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart İyi bir amigo

İyi bir amigo



Tanrı dedi ki:

Hiçbir şeyin huzurunuzu kaçırmaması gerekir aslında. Zihinsel huzurunuzun hiçbir şey tarafından bozulmayan bir yapıda, daim olması murad edilir; böyle olması gerekir. Sizse her şeyin, herkesin huzurunuzu ele geçirmesine izin veriyorsunuz. Her bir araba arızasının, bilgisayar probleminin, aklınıza gelebilecek her türlü sorunun kontrolü ele almasına izin veriyorsunuz. Bunun farkında mısınız acaba? Sıkıntılar, sorunlar üzerine uzmanlaştığınızın farkında mısınız?

Tabii ki huzurunuza yönelik saldırıların dışarıdan geldiğine inanıyorsunuz, halbuki silahı tutan sizin eliniz. Kendinizi uyaran sizsiniz: “Bir sorun geliyor. Bir sorun çıktı. Karşında bir engel var. Acil destek birliğini göreve çağır. Ortaya çıktıktan sonra bile bu saldırıyı durdur. Ölümüne endişelen e mi?”

Sanki de buna odaklanarak, tüm dikkatinizi onlara vererek kendinizi sorunlardan yana korumaya alacaksınız. Bu mücadele çikletini kendinizi tüketene kadar çiğniyorsunuz. Amanın arabanız çalışmayacaktır ve arabanızın çalışmayışı yüzyılın hadisesi olacaktır. Evet arabanızın çalışmaması bir meseledir; ama bunu trajedi haline getirip huzurunuzu bu duruma teslim etmek de başka bir şeydir.

Durumu beter hale getiren sizsinizdir, arabanız değil. Araba bir nesnedir. Arızalanması da sıradan bir hadisedir. Yeterince abarttığınız bir önceki hadiseden beri bu olayı da hayatınızın en kötü badiresi haline getiren yine sizsinizdir. Bırakın da bu son olsun artık.

Hiçbir şey sizin rahatınızı bozmak durumunda değildir. Hiçbir şey zihinsel huzurunuzu kaçırmak durumunda değildir. Size ne denli devasa görünürse görünsün arabanızdaki arıza da hayatınızdaki küçücük bir hadise, hafif bir sızıntıdır sadece. Bir yara değildir bu. Muazzam bir olay değildir. Arabalar bozulur. Bilgisayarlar çalışmaz. Dondurma yediğiniz külah kırılır. Peki hayattaki dengeniz nerededir sizin? Elden kaçıp giden, kontrolden çıkan şey hayatınız değil. Sizsiniz. Pireyi deve yapan, küçük şeyleri büyüten sizsiniz.

O küçük şeyleri gerçek ebatlarına indirin. Büyüttüğünüz şeyler küçük dallardır. Bırakın hayat ırmağının akıntısıyla kayıp gitsin onlar. Bunları sırtınızda taşımak zorunda değilsiniz.
Önemsiz hadiseler konusunda tarafsız olun. Küçük olayların büyütülmeleri gerekmez, bu murad edilmez. Eğer hayatınızın temeli, dayanağı huzursa bu asli temeli niye sarsasınız?
Eğer “huzur” içinde yaşadığınız oda olsaydı, o odayı delik çoraplarla doldurmuş olurdunuz siz; ta ki o çorapların sizi yakalayacağına, ele geçireceğine inanana kadar yapardınız bunu. Artık çoraplarınızı yerlere atmayın canlarım. “Hiç” teşkil eden şeylerden karmaşa yaratmayın artık.

Bir olayı büyütmek, daha da olumsuz kılmak sizin için huzurdan daha mı önemli?

Rahatsızlığa, huzursuzluğa daha çok mu değer veriyorsunuz? Öyle olmalı, yoksa bunları bu kadar da kayırmazdınız değil mi? Huzura yeğ tutmazdınız onları. Siz huzuru muhafaza edin canlarım. Huzur konusunda tetikte olun. Silahlarınızı indirin. Yüreğinizi gevşetin. Hareket tarzınız, davranış biçiminiz olarak huzuru ilan edin. Huzuru ilan edin ve asla ondan sapmayın. Huzur her zaman eldedir. Her zaman sizin erişiminizdedir. Onu seçin siz. Huzur olmayan her şeyi de bırakın gitsin. Huzuru seçin. Huzur hakkınızdır. Sizindir o.

Olayları büyütmek, ateşe körükle gitmek kendi icadınız bir şeydir. Siz başka şeyler imgeleyin, başka şeyleri hayal edin.

Karların üzerine uzanmış yumuş yumuş bir kutup ayısını hayal edin. Ağır ağır hareket eden bir kutup ayıcığı gibi olun.

Oyunlar oynayan bir köpek yavrusunu hayal edin. Engelleri bir yana bırakın. Üzerlerinden atlayın. Öbür yana geçiverin. Onun gibi olun.

Tanrı’nın çocuğunu hayal edin. Olduğunuz şey budur. Öyle cılız bir hayalet olmayın. Kendinize güvenin. Hayata güvenin; bunların üzerine oynayın. Çok yüksek meblağların döndüğü bir oyunda değilsiniz ki. Küçük bir oyundasınız. Hiç de düşündüğünüz kadar ciddi değil bu oyun.

İyi bir amigo gibi mutluluk ve moral içinde olun, bu duyguları telkin edin. Yolunuza her ne çıkarsa çıksın iyi bir amigo olun siz.

Çeviren: Engin Zeyno Vural

Benzer Konular
    __________________
    Taklitler aslını yaşatır.
    KIPSS.









    Ben soğuk değilim,
    siz cıvıksınız.

    .
    Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla