Tepsi Kebabı
Malzemeler:
7 tane patlıcan
Yarım kilo kıyma
4 domates
1 kırmızı biber
4 yeşil biber
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Sıvı yağ
Tepsi Kebabı Tarifi
Patlıcanları yıkayıp saplarından kesin.
Bütün patlıcanların her birini 4-5 yerinden aralıklarla tamamen kopmayacak şekilde yarısına kadar kesin.
patlıcan
Kıymanın içine tuz karabiber ve pulbiber koyun. (1 tatlı kaşığı hepsinden) kıymayı elle yoğurun. Küçük parçalar halinde patlıcanların her arasına koyun. Sonra hepsini yuvarlak tepsiye yerleştirin. Boş kalan orta yere önce biberleri iri iri doğrayın. Sonra da domatesleri doğrayın. Tepsinin üzerine 1 çay kaşığı kadar tuzu serpip, 2- 3 tur sıvı yağ gezdirin. Fırında 1 saat pişirin.