Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05.09.2014, 10:04   #1 (permalink)
YeşiL6

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Dünyanın En Büyük Ellerine Sahip Çocuğun Acı Hikayesi

Dünyanın En Büyük Ellerine Sahip Çocuğun Acı Hikayesi









Hindistan'da eli normal bir bebeğin elinin iki katı büyüklüğünde dünyaya gelen ve şimdilerde 8 yaşına giren Kaalem zor günler geçiriyor. Günden güne büyüyen ve şu an her bir eli 8 kilogram ağırlığa ulaşan Kaleem, bu rahatsızlığı nedeniyle su içerken bardağı tutmak ayakkabılarının bağcığını bağlamak ve pantolonunu yukarıya çekmek gibi en temel gereksinimlerini bile yerine getiremiyor.

Rahatsızlığı nedeniyle okulu bırakmak zorunda kalan Kaleem, "Öğretmenim, diğer çocuklar senden korkuyor diyor," dediğini söylüyor. Elbiselerini giymekte zorlandığını, gömleğini ve pantolonunu yukarı çekmek için bile yardım aldığını ifade eden talihsiz Kaleem, "Doktorlar beni bayıltıp ellerimi kesecek ama, küçük bir operasyon iyi olurdu" diyor.

Ayda 15 sterlin gibi bir geliri olan aile ise, çocuklarının yaşadığı bu rahatsızlıktan kurtulması, normale dönmesi için yardım edecek birilerini arıyor. Kaleem'in annesi 27 yaşındaki Haleema, "Kaleem doğduğu zaman, elleri normal bebek büyüklüğünün iki katıydı, parmakları uzundu. Başlangıçta yumrukları küçüktü, ama Kaleem büyüdükçe, onlar da büyümeye başladı" şeklinde konuştu.

Bir işçi olarak çalışan babası 45 yaşındaki Shamim ise endişeli ve yeterince para kazanamadığı için kendisini suçluyor. Baba Shamin, Kaleem'in su içmek için iki parmağını kullanabildiğini ifade ederek, "Biz onu hastaneye götürmek istiyoruz, ama maddi durumumuz çok kötü" dedi.

Ailesi tarafından götürüldüğü, bölgede görev yapan Dr Ratan, bunun son derece nadir bir durum olduğunu ifade ederek, "Ben böyle bir rahatsızlığa tıp dergilerinde ya da sadece internette rastladım. Ancak genetik test yaptıktan sonra doğru teşhisi koymak mümkündür" diye konuştu.

Fortis Memorial Araştırma Enstitüsü Pediatri Başkanı olan Dr Krishan Chugh ise, Kaleem'in fotoğraflarını gördükten, videosunu izledikten sonra, tedavi edilebileceğini ifade etti. Kaalem'in tıp dilinde lenfanjiyom veya hamartomu rahatsızlıklarından muzdarip olabileceğini söyledi.



__________________
all the best.



YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla