Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19.09.2014, 13:27   #1 (permalink)
Papatya

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Dışarıda Yağmur Var Sevgili - Candan Ünal

Dışarıda Yağmur Var Sevgili - Candan Ünal



Söz vermiştin, bu yıl ilk yağmur yağdığı gün gelecektin… Dışarıda yağmur var, görmüyor musun sevgili? Kaç söz geçti üzerinden yağmurun, karın? Zamana kırgın gönlüme inat gökyüzü, hiç durmadan yağıyor.






Daha hiç söylenmemiş sözcüklerimiz vardı oysa, neden aralarından yemin seçtin, bilmem ki! Gelmediğin ve görmediğin bir hayata tanıksın aslında. Adın yazacak bir gün ahret denen mahkeme salonunda.




Dışarıda yağmur sevgili, üşürsün sen şimdi, şu yağmur dinsin öyle gel bari! Bahanem olur gelmeyişlerine rüzgarın sesi, yazın güneşi… Sustururum böylece içimdeki her heceyi!

Hasretin adı karanlık olmalıymış, düşün adı gri! Sensiz geçen şu dünya günlerinin adı hayat değil, sonsuzluk olmalıymış oysaki!

Sözcükler dönüyor aklımın içinde, adını söylüyorum yüzlerce defa. Başka hangi kelimeyi bu kadar dolasan diline, anlamını yitirir. Bir senin ismin koyulaşıyor, her dillendirdiğimde.

Aşkın acısı ne tatlıymış meğer… Bunca sızının içinde kendini değerli sayıyor yürek. Sevmeyi bildiği için olmalı…

Ne yazsam, hangi kelimeleri dizsem arka arkaya anlatmıyor içimi. Hiçbir şiirde geçmiyor yüreğimin lisanı ve hiçbir hayal kesmiyor beni.

Söz vermiştin, bu yıl ilk yağmur yağdığı gün gelecektin… Dışarıda yağmur var, görmüyor musun sevgili? Daha hiç söylenmemiş sözcüklerimiz vardı oysa, neden aralarından yemin seçtin, bilmem ki!

Candan Ünal

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla