Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.10.2014, 13:15   #1 (permalink)
Amente
Bağımlı Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Osmanlı kadınının güzellik sırrı

Osmanlı kadının güzellik sırrı

Osmanlı imparatorluğu zamanında saray gravürlerinde ve kitaplarına baktığımızda kadınların dillere destan güzelliğinden bahsedilir. Topkapı sarayında ve diğer saraylarda yaşayan bu kadınlar güzelliklerini neye borçluydu? İşte sırlar ;

Keselenmek ; Hamamlarda yapılan kesenin cilt üstündeki ölü derileri alarak, cildin nefes almasını sağladığını hepimiz biliyoruz. Osmanlı imparatorluğu zamanında gelişen hamam kültürü sayesinde hemen her kadın düzenli olarak kese yapıyordu.

Doğal ve kokulu, bitkisel sabunlar ; Sabun imalatı o kadar gelişmiş ve profesyonelleşmiştir ki, yapılan sabunların eşi yoktur. Her sarayda özel bitki yetiştirilen seralar bulunmaktaydı. Burada üretilen sabunlar tamamen saf ve katıksızdı. Kokuya verilen önemse çok gelişmiştir. O dönem koku ile tedaviler yapılmaktaydı.



Gül yağı ; Her zaman güllerden yapılan saf yağlar ile yıkanan ve temizlenen kadınlar vardır. Özellikle bu yağdan yapılan kremler ve kokular çok meşhurdu ve kullanılırdı.



Saf bitki yağları ; Çeşitli bitkilerden elde edilen yağlar ile yapılan kremler, sabunlar ve kokular güzellik için kullanılırdı.

Limon suyu ; Bu gün yaşlanma etkilerini azaltmak için cildimize limon sürmemiz tavsiye ediliyor. Oysa Osmanlı kadını bunu sürekli her sabah ve akşam yapıyordu.

Amente isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla