Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05.10.2014, 21:17   #1 (permalink)
Behice

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Ispanaklı Bülbül Yuvası Börek Tarifi

Ispanaklı Bülbül Yuvası Börek Tarifi

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


MALZEMELER

6 adet yufka
300 gr. ıspanak
1 su bardağı beyaz peynir
3 adet yumurta – birinin sarısını ayıralım
Karabiber, zeytinyağı

ARASINA SÜRMEK İÇİN

1 çay bardağı zeytinyağı / eritilmiş tereyağı,
1 su bardağı yoğurt,
1 paket kabartma tozu

AYRICA

1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Ispanaklı Bülbül Yuvası Börek Tarifi

Ispanağı bol su ile yıkayarak ince ince kıyın.
Üzerine peynir, karabiber ve zeytinyağını da ekleyerek karıştırın.
Yufkalardan birini tezgaha serin.
Yağ, yoğurt ve kabartma tozunu çırpıp her yerine sürün.
İkinci yufkayı da soslu yufkanın üzerine serin.
Üçgen şeklinde 6 veya 8 parçaya ayırın.
Her bir üçgeni geniş tarafından başlayarak sarın ve ortaya kadar rulo yapın.
Ortaya geldiğiniz de kenarlarda kalan iki ucu içe doğru kıvırın.
Üçgenin açıkta kalan ucun böreğin içine doğru kıvırın.
Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayın.
Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Ardından iç harcın içine yumurtaları kırın ve karıştırdıktan sonra böreklerin üzerine 1-2 yemek kaşığı koyun.
Ayrılan yumurta sarısını böreklerin kenar kısımlarına sürün.
Fırında kızarana dek pişirin.
Fırından çıkarmaya yakın üzerine kaşar peynir rendesini serpiştirin ve 2-3 dakika sonra fırından çıkarın.
Afiyet olsun…

__________________

.
.
.
.



.
.
.
.
.

Behice isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla