Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08.10.2014, 23:28   #1 (permalink)
VERA
La Tahzen!
Kaybettiğin her şey başka bir surette geri döner.

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Cool Erkekler "Zengin Kız", Kadınlar "Eğitim" Diyor

Erkekler "Zengin Kız", Kadınlar "Eğitim" Diyor
İngiltere'de yapılan bir araştırmada erkek evlada sahip ebeveynlerin yüzde 38'i oğlunun mali güvencesinin zengin bir kızla evliliğine bağlı olduğuna inanıyor. Buna karşı kız evlada sahip anne ve babaların yüzde 32'si kızlarının mali nedenlerle evlendiğini söylüyor.

Scottish Widows sigorta şirketinin 1000 ebveyn arasında yaptığı araştırmada çarpıcı sonuçlar elde edildi. Buna göre kadınlar erkeklere göre daha fazla eğitim ve kariyere inanıyor.

Araştırmaya katılan kız çocuğa sahip ebeveynlerin yaklaşık 10'da sekizi "iyi bir lise ve üniversite iyi bir meslek getirir. Dolayısıyla bu da gelecekte büyük bir mali güvence anlamına gelir" şeklinde düşünüyor.

Araştırmayı değerlendiren Oxford Üniversitesi Ekonomi Tarihi Bölümü'nden Prof. Jane Humphries, "(Jane Austen’ın 1813 yılı basımı Aşk ve Gurur kitabından esinlenerek aynı adla sinemaya aktarılan filmdeki) Elizabeth Bennet sınıfındaki bir kadın 19. yüzyılda çalışırsa felaket anlamına geliyordu. Ama artık öyle değil. Kadınların erkekleri cezbetmesi için çeyiz ve eve ihtiyacı yok. Onların iyi bir eğitim alması için öğrenci harcı ve krediye ihtiyacı var" dedi.

__________________
“вυdα вιr ιмтιнαɴ..” de,ɢeç…
''ηαšïp''
VERA isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla