Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18.10.2014, 11:07   #1 (permalink)
Kadın
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Dünyanın en büyük Atatürk portresi

Dünyanın en büyük Atatürk portresi



Dünyanın en büyük Atatürk portresi 6 bin kişiyle birlikte Anıtkabir’de,

Ata’nın huzurunda oluşturuldu. Büyük Taaruz’un yıl dönümü olan 26 Ağustos’ta, on binler aslanlı yoldan geçerek Ata’nın huzuruna ulaştı. Bayrak alanında açılan kayıt masalarında, etkinlikte yer almak için kayıt yaptıran ilk 6 bin kişi tarihe geçen bu portrede yer aldı.


REKOR ANKARA’DA

Sabah erken saatlerde Anıtkabir’de uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlardan şanslı olan ilk 6 bin kişiye girişte “Anıtkabirdeyiz” mührü basıldıktan sonra katılımcılar kendilerine verilen numaralarla yerlerine geçerek yaklaşık 30 dakika boyunca hareketsiz bekledi. Yenimahalle Belediyesi’nin de katkıda bulunduğu etkinlikte helikopter ile havadan çekilen görüntülerle ölümsüzleşti. Portre’de yer alan 6 binin haricinde 4 bin vatandaşta etkinliği izlemek için Anıtkabir’i ziyaret etti. Yaklaşık 3,5 saat süren etkinliğin sonunda elleriyle kalp işareti yapan gönüllüler helikoptere poz verdi.

10 Kasım 2012 yılında İzmir’de 2 bin 400 kişi ile başlayan proje, 2013 yılında Bursa’da 5 bin 990 kişi ile rekor kırmıştı. Bu kez 6 bin kişiyle Anıtkabir’de başlatılan etkinlik yeni bir dünya rekoruna imza atarak Guinness Rekorlar Kitabı’nda yer aldı.

Atatürk sevgisini her konuşmasında dile getiren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a ve etkinliğe destek veren yetkililere teşekkür eden gönüllüler, teşekkürlerini alkışlarla göster.


Kadın isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla