Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22.10.2014, 17:20   #1 (permalink)
Papatya

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Gaziantep Mutfağından Yuvalama Çorbası

Gaziantep Mutfağından Yuvalama Çorbası





Malzemeler:

Çorbası İçin:


* 500 gr kuzu incik veya kuzu eti
* 1 su bardağı geceden ıslatılmış nohut
* 1 tane ince doğranmış kuru soğan
* 1,5 litre su
* Tuz,tane karabiber


Köfteler İçin:


* 100 gr orta yağlı dana kıyması
* 1/2 su bardağı ılık suda ıslatılmış kırık pirinç
* Çeyrek su bardağı un
* 1 çorba kaşığı ıslatılmış ince irmik
* Tuz,karabiber,
* Bir küçük kase sıvı yağ (elinizi batırmak için)

Yoğurt Sosu İçin:


* 300-350 gr süzme yoğurt veya kese yoğurdu
* 1 yumurta
* 1 çorba kaşığı tepeleme un
* 4 su bardağı su

Üzeri İçin:


* 1 yemek kaşığı kuru nane
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* Pul biber


Yapılışı:

Çorbanın Yapılışı: Eti,nohudu,soğanı tuz ve karabiberi düdüklü tencerede 1,5 litre su koyun (düdüğünün kapatılması ve düdüğünün ötmesinden sonra) 15 dk. pişirin, ocağın altını kapatın tencere soğusun kapağını açın etleri tek tek ince ince didin ve süzgeçten geçirin sadece et suyunu tencerede ocağın üzerine koyun. katı malzemeleri bir kenarda bekletin.

Köftelerin yapılışı: Islatılan ve süzülen kırık pirinç ve irmiği robotta un haline getirin. Geniş bir kap içinde kıymayı, unu ve un haline gelmiş malzemeyi tuzu koyun iyice yoğurun yoğurulan köfte hamurunu dolapta 1 saat dinlendirin, dinlenen hamurdan nohut iriliğinde parçalar kopartın sıvı yağ yardımı ile küçük köfteler haline getirmek için yuvarlayın bir tarafta bekletin.

Birleştirme: Ocakta kaynayan et suyunun içine küçük top köfteleri atın 3-5 dk. haşlayın.

Sosun Yapılışı: Köfteler haşlanırken geniş bir kapta yoğurdu su ile açın içine unu yumurtayı koyun iyice çırpın, kaynayan çorbanın suyundan 1-2 kepçe alın yoğurdu ılıştırın,bu karışımı yavaş yavaş çorbaya ilave edin karıştırın, en son etleri ve nohutları koyun 1-2 taşım kaynatın.

Üzerinin Yapılışı: Tereyağı kızdırın içine kuru nane ekleyin çorbaya dökün.

Afiyet olsun

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla