Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.12.2012, 15:56   #1 (permalink)
EfruzLida
Aktif Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Sağlık çalışanları 'artık yeter' dedi!

"Sağlık Bakanı, sağlık sisteminin hasta olduğunu kabul etsin"



İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'nde ölen bir hastanın yakınları tarafından hastane personelinin darp edilmesi, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve İstanbul Tabip Odası tarafından protesto edildi.


O eylemden kareler...


HASTANE GÜVENLĞİ YETERSİZ
SES Aksaray şubesi üyesi, doktor, hemşire, sağlık görevlisi ve hizmetli yaklaşık 30 kişi, saat 11.30'da İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü önünde toplanarak, "İnsanca yaşam koşulları, can güvenliği istiyoruz" yazılı pankart açtı. Grup adına yapılan açıklamada, iki gün önce hastanenin yoğun bakım ünitesinde ölen hastanın yakınları, hastanın ölüm nedeninin doktor tarafından kendilerine açıklanmasına rağmen, durumu kabullenmeyerek, doktor ve hastane personeline saldırdıkları belirtildi. Saldırı karşısında hastane güvenliğinin yetersiz kaldığı belirtilerek:

"Birçok sağlık çalışanı korkuyla kendini tuvaletlere ve diğer odalara kilitlemiştir. Olaylar sonucu darp edilen sağlık çalışanları ve hasta yakınları psikolojik travma yaşamıştır" denildi. Açıklamada, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yönetimi de çalışanlarına sahip çıkmadığı için eleştirildi.

SAĞLIK BAKANI SAĞLIK SİSTEMİNİN HASTA OLDUĞUNU KABUL ETSİN
SES üyelerinin ardından basın açıklaması yapan İstanbul Tabip Odası adına yapılan açıklamada, hükümetin uyguladığı politikalarla sağlık çalışanları ve hastaların karşı karşıya getirildiği kaydedilerek:

"Sağlık Bakanı, sağlık sisteminin hasta olduğunu kabul etsin" denildi. Açıklamada, son 10 yılda sağlık çalışanlarına karşı şiddetinde katlanarak arttığı da belirtildi.

ÇOK KORKTUK, OLAYLARDAN HASTALAR ETKİLENDİ
Bir hasta yakını olan Fatma Gürses, "Cam çerçeve kırdılar. Doktor ve hemşireler korkudan odalara kaçtı. Hastalar olaylardan çok etkilendi. Ben aynı sabah ameliyat olacak eşimin gürültüleri duymaması için televizyonun sesini açtım. Çok kötüydü, yetkililer önlem almalı" dedi.

__________________
EfruzLida isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla