Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29.10.2014, 23:00   #1 (permalink)
Perii
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Böbrek Ağrısı Neden Olur - Böbrek Ağrısı Nasıl Geçer

Böbrek Ağrısı Neden Olur - Böbrek Ağrısı Nasıl Geçer
Böbrek Ağrısı Hakkında, Böbrek Ağrısı Neden Olur, Böbrek Ağrısını Nasıl Geçirebilirm, Böbrek Ağrısı Nasıl Geçer


Böbrek Ağrısı Neden Olur

Vücudumuzun belirli organlarını aşırı derecede zorladığımız anlar arasında spor sonrası bacaklarımızda artış gösteren ağrılar ve Oldukça zengin sofralarda tükettiğimiz yiyecekler sonrası mide ağrıları ile karşılaşabiliriz. Bu ağrıların yediğimiz besinlerden kaynaklığını düşünür ve fazla önemsemeyebiliriz. Aslında bu ağrılar böbreklerde de olduğunda bu konunun ciddi bir boyutu olduğunu anlarız. Böbrek ağrılarının çok farklı boyutları bulunmaktadır, bazen üşütme ve hastalıkların habercisi olarak böbreklere önem vermek gerekir. Sağlık yönünden oldukça önemli bir bölgede yer alır.


Bel kısmında başladığı düşünülürse bu ağrıların bel ağrıları ile karıştırılma oranı oldukça fazladır.İnsanlar genel olarak böbrekler hangi bölümde olduğunu araştırmadıkları taktirde bilemezler.
Ağrıların bel mi, böbrekmi olduğunu belirlemek zamanla zorlaşır. Kaburganın bitiş noktasında halsizlik,idrar semptomları ve ateş ile birlikte ortaya çıkar.Ağrının azaldığı anlar çeşitli pozisyonlarda ortaya çıkar.
Vücut bakımından çok farklı olayların ortaya çıkması ve böbreklerin ağrılarının artması böbreklerde bir sorun olduğunu ortaya koyabilir.
İdrar Yolu Enfeksiyonu
Kadınların erkeklere göre daha düşük risk altında olduğunuz ve üriner sistemde herhangi bir kısımda (böbrekler ve sidik yolu gibi) görülebilir. Sadece menaseyle ilgili olan bir enfeksiyon böbreklere sıçradığında bu durum ciddi sonuçlar ortaya koyabilir.
Böbrek Enfeksiyonu (Piyelonefrit)
Ortaya çıkmasındaki etkenler idrar yolu ile ortaya çıkar ve özel bir enfeksiyon türü olarak böbrek enfeksiyonu sıkla rastlanan bir durum olmaktadır.
Tedavisi bulunan enfeksiyon, geç tedavi edildiğinde kötü sonuçlara neden olabilir.Enfeksiyon sonrası oluşan bakteriler kan dolaşımına hızla yayılarak hayati bir tehlike oluşturabilir.Tedavi için sıkça doktorlar antibiyotik yöntemini kullanırlar.
Böbrek enfeksiyonu kendisini nasıl belli eder ?
Sırt kısmında başlayan ağrılar devamında ateş ve halsizlik ile kendini belli eder.
Tedavi yöntemleri arasında Genital bölge temizliğine önem vermek ve bol miktarda su tüketmek enfeksiyonlar için alınabilecek önlemler arasındadır.
Böbrek taşı
Böbrek kısmında aşırı ağrıların ortaya çıkması sadece yukarda sayılanların aksine böbreklerde bulunan taşlarda olabilir. Günlük hayatta taşlar böbrek kısmında durduklarında ağrı yapmazken, böbreklerin işleme geçmesi ile şiddetli ağrılar ortaya çıkarır. Zaman içinde böbrek taşı idrar yollarına ilerlediği taktirde keskin ve yoğun bir şekilde ağrılar artar.
Damar Sertleşmesi (Arteriyoskleroz)
Atardamaların görevleri Kalpten ve gerekli besin kaynaklarından diğer organlara gerekli olan oksijenleri taşıma görevi verilmiştir. Zaman içerisinde esnek olan damarlar kalınlaşarak daralır. Damar sertleşmesi kalp hastalığı olarak görülsede bu durumdan böbrek damarlarınında etkilenmesi böbrek kısmına yeterli kan akışının olmaması ağrı ile birlikte farklı böbrek hastalıklarına neden olabilir.En önemli belirtisi ise yüksek tansiyon olmasına rağmen böbrek ve tansiyon ilişki bireyler tarafından düşünülmez.
Polikistik Böbrek Hastalığı
Kalıtsal bir hastalık olarak bilinen ve böbrek kısmında kist kümelerinin oluşmasına neden olan hastalık, kanser riski taşımayan su benzeri bir sıvı ile dolu olan keselerdir.Tek başına böbrek kısmında yer almayacağı gibi karaciğer ve diğer organlarda da kist gibi durumun ortaya çıkmasına neden olabilir.Diğer hastalıklarda olduğu gibi kendini yüksek tansiyon ile belli eder.En büyük sorun ise böbrek yetmezliğidir, bu durum yaş ilerledikçe ortaya çıkar.
At Nalı Böbrek
Normal şartlarda 2 adet böbrek olmasına rağmen bazı kişilerde böbreklerin doğuştan birleşik oldukları görülebilir. Herhangi bir soruna neden olmadığından kimse bu durumun böle olduğunu bilmez. Böbreklerin birleşik olması nedeniyle idrar tüpleri ve idrar geçişi ile ilgili sorunlar meydana gelir, ve çeşitli ağrılar ile kendini gösterebilir.
Böreklerde ağrı olmasına neden olan faktörler
  • Böbrek kısmında oluşan kanamalar
  • Hidronefroz (Böbrek Büyümesi)
  • Böbrek Kanseri

Böbrek Ağrısı Nasıl Geçer



Öncelikle bol su içmeniz gerektiğini vurgulamalıyız, diğer yandan böbreklerin ve özellikle ayakların sıcak tutulması gerektiğini bilmelisiniz. Diğer yandan gerçek limondan yapılmış taze limonata böbreklerde taş oluşumunu engeller ve böbrek ağrılarını giderir. Böbreklerinizin olduğu bölgelere sıcak su torbaları uygulamakta her zaman faydalıdır.

Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla