Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31.10.2014, 11:00   #1 (permalink)
Behice

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Dolgulu Vezirparmağı Tarifi

Dolgulu Vezirparmağı Tarifi




Malzemeler

Hamuru İçin

125 gram margarin (oda sıcaklığında)
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı şeker
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı irmik
Aldığı kadar un
İç Malzemesi İçin

3-4 tane ceviz
1 çay bardağı kadar fındık
2 çorba kaşığı toz şeker
Bir miktar tarçın
Şerbeti İçin

2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Bir iki damla limon suyu




Dolgulu Vezirparmağı Tarifi

Tatlımızın yapımına her zaman olduğu gibi şerbetini kaynatarak başlayalım.
Su ve şekeri bir tencerenin içine koyup kaynamaya bırakın.
Kaynayan şerbete limon suyunu ekleyip 10 dakika kadara yoğunlaşana kadar kaynatıp soğumaya bırakın.
Hamurun yapımı için bir yoğurma kabı alıp tüm malzemeleri ekleyip ununu da azar azar katarak yoğurmaya başlayın.
Elinize yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yoğrulan hamuru 15 dakika dinlendirin.
Ceviz ve fındığı robottan çok ince olmayacak şekilde geçirin, içine şeker ve tarçını ekleyip karıştırın.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp içine cevizli ve fındıklı karışımı koyup yuvarlayın.
Yuvarladığınız bezelere daha sonra parmak gibi uzun şekil verin.
Bir tabağın içine biraz irmik koyup parmak şeklini verdiğiniz tatlıları irmiğe bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkardığınız tatlının ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin ve daha sonra şerbetini dökün.
Tatlı şerbetini çektiğinde servise hazırdır.
Afiyet Olsun…

__________________

.
.
.
.



.
.
.
.
.

Behice isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla