Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.11.2014, 16:19   #1 (permalink)
LifeisBeauty

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Diyet yaparken bu 5 faktörü unutmayın!

Diyet yaparken bu 5 faktörü unutmayın



1- Saat faktörü: Günlük koşturmaca içerisinde öğünlerinizi her gün aynı saate denk getiremeseniz bile, gün içerisinde üç saatten uzun aç kalmamanız gerekiyor. ‘Akşam şu saatten sonra yememeli’ bir şehir efsanesidir. Akşam saatlerinde yemek yemeyi kesmek sizi hızlı zayıflatabilir ama normal düzeninize döndüğünüz anda verdiğiniz kiloları geri alırsınız. O nedenle diyeti kendi yaşam tarzınıza göre adapte etmelisiniz. Gece yatmadan iki saat önce yemeyi kesmek en sağlıklı ve uygulanabilir olanıdır.

2- Öğün sayısı faktörü: Bu konuda tartışmalar bitmek bilmediği için herkesin aklı karışmış durumda. Birkaç bilimsel çalışma ara öğün yapmanın sağlıksız olabileceğini göstermiş olsa da, sağlık otoritelerince de kabul edilmiş bilimsel gerçek az ve sık beslenmenin ve ara öğün yapmanın daha sağlıklı olduğu yönünde. Yalnız günde 6-8 öğünden fazla beslenmenin, kan şekerini dengeleyen hormon olan insülinin dengesiz salgılanmasına ve pankreasın yorulmasına neden olacağı biliniyor. Günde 4-6 öğün en ideal öğün sayısıdır.

3- Uyku faktörü: Zayıflama konusu sadece gün içerisinde tükettiğiniz besin ve içecekler ile belirlenmiyor. Uyku süresi ve kalitesi de çok önemli bir konu. Günde sekiz saat uyumak en ideali. Sekiz saat uyuyanların sekiz saatten az uyuyanlara göre yüzde 56 daha fazla yağ yaktığı bilimsel araştırmalarca kanıtlandı. Ayrıca uykusuzluk iştah dengemizi bozuyor.

4- Protein faktörü: Yıllar boyunca sadece sebze ve meyve ile zayıflayabileceğimize inanan bir toplum olarak proteini kabul etmemiz oldukça zor oldu. Son dönemde protein diyetlerinin her yerde tartışılması meyve ve sebzeyi hayatımızdan çıkarıp sadece protein tüketmemize yol açabiliyor. Protein beslenmemizin kaçınılmaz gerçeği fakat yüksek proteinli diyetler uzun dönemde böbrek ve karaciğerimize geri dönülmez hasarlar verebilir. Siz her öğün süt ürünü veya et türü bir hayvansal kaynaklı proteine yer açın. Fakat bütün gün sadece protein tüketmek gibi bir hatayı uzun ve kaliteli bir yaşam adına kesinlikle yapmayın.

5- Spor salonu faktörü: Yaz mevsimine ve ince kıyafetler giymeye çok kısa bir zaman kaldı. Bunun endişesi ile herkes spor salonlarına akın ediyor. Fiziksel aktivite ve egzersiz, hayatımızdan ayrılmaması gereken bir parça. Hem de sadece zayıflamak için değil, sağlıklı bir yaşam için. Fakat hızlı sonuç almak adına egzersize çok fazla yüklenmek hiç de sağlıklı değil. Bunun dışında egzersizin tek başına zayıflamaya olan etkisinin yüzde üç olduğu bilimsel olarak kanıtlandı. Yani sağlıklı beslenmeden kaçış yok.

__________________
"Dünyanın en güzel şarkısısın sen."
Bir ömür boyu eşlik etmek istediğim.


Sonra hayat bize öyle birini gönderir ki
önceden kaybettiğimiz her şey için mutlu oluruz.
LifeisBeauty isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla