Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09.11.2014, 21:50   #1 (permalink)
Jineps

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bilgisayar Kullanımının Anaokulu Çocuğu İçin Yararları

Bilgisayar Kullanımının Anaokulu Çocuğu İçin Yararları





Okul öncesi dönemde bilgisayar özellikle el-göz koordinasyonuna büyük katkı sağlayabilir (farenin kullanımı boyama çizim çalışmaları vb. becerisini geliştirir.
Dikkatini yoğunlaştırmada güçlük çeken aşırı hareketli çocuklar ilgi çekici bir program karşısında daha uzun süre kalabilirler. Bu nedenle bilgisayar kullanımı çocuğun dikkatini yoğunlaştırmasına yardım ederek eğitime katkı sağlayabilir.
Çocuk günlük yaşamında ve eğitimi sırasında öğrendiği pek çok kavramı bilgisayar oyunları ile pekiştirebilir.
Bilgisayar oyunlarında yer alan ve hızlı bir şekilde karar vermeyi gerektiren problemler çocukta problem çözme becerisinin gelişmesine katkıda bulunabilir.
Küçük çocukların bilgisayar kullanması sırasında mutlaka bilen bir yetişkinin yardımı çok önemlidir. Böylece çocuğun bazı konularda dikkatinin çekilmesisorularına cevap verilebilmesi mümkün olabilir.

Bilgisayar küçük çocukların günlük programında çok sınırlı bir yere sahip olmalıdır çünkü büyümek ve gelişmek için harekete konuşmaya arkadaşları ile oyun oynamaya hatta bazen de çatışmaya ihtiyaçları vardır. Bu ihtiyaçlarının ise bilgisayar ile karşılanması mümkün değildir.

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.









Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız.

.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla