Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11.11.2014, 11:44   #1 (permalink)
YeşiL6

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Ağız Kokusundan Kurtulmak için öneriler

Ağız Kokusundan Kurtulmak için öneriler



Ağız içi kaynaklı kokulardan kurtulmak mı istiyorsunuz? Kolay! İşte yapmanız gerekenler...

Tüm çürükler tedavi edilmeli,Diş eti hastalığı tedavi edilmeli.Gömük ve yarı gömük 20 yaş dişleri çekilmelidir

Tüm bunların dışında ağız kokusunu önlemek için şunları yapmanız gerekir: Her öğünden sonra dişlerinizi 3 dakika fırçalayınız ve günde bir kez diş ipi kullanınız.Diş fırçanızı kuru ve temiz bir yerde muhafaza ediniz ve kullandıktan sonra iyice yıkayınız.

Dil çok girintili ve pütürlü yapısı sebebiyle bakterilerin rahatça yerleşip zor temizlenebileceği bir dokudur. Dişlerinizle birlikte dilin yüzeyinin ve özellikle arka kısmının fırçalanması kokuyu önlemek açısından önemlidir.

Eğer fırça ile bu yüzeyi fırçalamaktan rahatsız oluyorsanız temiz bir plastik kaşık kullanarak dili kökünden ucuna kadar sıyırarak temizleyiniz.
Ağız kokusunu önlemenin yolları

Ayrıca dilinizi rahat ve düzgün bir şekilde temizleyebilmek için piyasada bulunan dil fırçaları ve dil kazıyıcıları size çok yardımcı olacaklardır.Nane şekeri,ağız spreyleri yada gargaralar ağız kokusunu önlemez sadece kısa bir süre (5-7 dakika) önler. Ağız kokusunu önlemek için yüzde 50 su ve yüzde 50 hidrojen Peroksit'den hazırlayacağınız bir gargara olumlu etki yaratabilir.Gıda kaynaklı (sarımsak ,soğan,alkol vb) kokularda ise ertesi sabah aç karnına içilen bir bardak soğuk süt kokuyu belirgin miktarda azaltır.

__________________
all the best.



YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla