Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12.11.2014, 20:45   #1 (permalink)
Jineps

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kediler neden suyu sevmezler?

Kediler neden suyu sevmezler?




Karınlarını balık avlayıp doyurmak için gözlerini kırpmadan ‘’göl, deniz, nehir gibi’’ suya dalan kediler yıkanmayı neden sevmezler? Ya da bizde o şekilde bir düşünce oluşmuş durumda, gerçek olan bir durum varsa yıkanmaktan nefret ettikleridir.Genel olarak sevmiyorlar da diyemeyiz sudan çok hoşlanan Van kedisi gibi özel türlerde bulunmakta.

Kedinin su ile ilişkisi;
Kediler kendi bakım ve temizliklerine düşkün evcil hayvanlardır. Suyu sevmeme nedenlerin başında yıkama sonrası yaşadıkları üşüme gelmektedir. Banyo sonrasında tüyleri çabuk kurumayarak vücut ısıları hızlı şekilde düşmesine bağlıdır.
Uzmanlara göre kedilerin çok yıkanması da iyi değildir. Kedi kendini yalayarak günlük temizliğini kendi yapan bir canlıdır. Kedinizi sürekli yıkmanız durumunda kendini temizleme alışkanlığını unutabilir. Uzmanlara göre aşırı kirlik oluşumu (Çamura bulanmak vs.) yaşamadıkça kedinin yıkanmaması öneriliyor.

Kedi sudan korkar mı?
Genel bir düşünce olan kedilerin sudan korktukları yanlış bir düşüncedir. Hissettikleri duygu korku değil sudan hoşlanmalarıdır. Suyu çok seven kediler bile vardır özellikle sıcak iklime sahip olan bölgelerdeki kediler. Tam tersine soğuk iklimde yaşayan kedilerde daha kalın kürkleri olduğundan sudan hiç haz etmezler. Bunu bir örnek ile bağlamak gerekirse, üstünüzde yünden yapılmış bir kazak var diyelim ve soğuk bir günde onun su gibi ıslandığını düşünün! Ne hissettiniz? Bence kötü bir duygu olmalı ki kedilerde ıslanınca kendileri iyi hissetmiyorlar.

Kedi suya nasıl alıştırılır?
İşte bu olay ne yazık ki zor bir durum, kedi suyu sevmiyor ise zorla yapacağız işlemler faydadan çok zarar sağlayacaktır. İnatçı kedi tabirini duymayanımız var mı? Sanırım yok o yüzden su alışkanlığında kedinizi zorlamayın. Bu konuda kararı kedi kendi vermeli, ne kadar suya gireceğine ve ne kadar ıslanacağına onlar karar vermelidir.

Kedi yağmuru neden sevmez?
Kediler yağmuru da pek sevmezler. Bunun geçerli nedenleri vardır. Yağmurda ıslanan ve çamur olan kürkünün kuruması zaman alacaktır. Ve temizlemek için dakikalarca yalanmak zorunda kalacaktır. Yağmur ayrıca görüş ve duyma yeteneklerini kısıtlar. Uygun olmayan zemin şartları atletik yeteneklerini zayıflatır. Ve oldukça kıvrımlı olan kulak yapıları suyla dolarsa kolaylıkla kulak enfeksiyonuna dönüşebilir.

Alıntı

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.









Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız.

.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla