Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29.11.2014, 11:20   #1 (permalink)
Jade

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Çikolatalı Ayva Tatlısı

Çikolatalı Ayva Tatlısı






Malzemeler:
* 3 adet ayva
* 1-1,5 su bardağı şeker
* 1 su bardağı su

üzeri için;

ceviz, kaymak, krem şanti veya dondurma


Hazırlanışı:

Ayvaları yıkayıp ortadan ikiye kesin. Çekirdek kısımlarını ayırın. Bir cam tepsiye ayvaları yerleştirin. Ortalarına 1-1,5 çorba kaşığı şeker koyun. Tepsiye suyu ekleyin. Ayva çekirdeklerini de koyup tepsinin üzerini aliminyum folyo ile kapatıp 175 derece fırında 1-1,5 saat kadar pişirin. Pişerken arasıra tepsinin üzerini açıp suyu ayvaların üzerine gezdirin. Ayvalar soğuduktan sonra üzerine dondurma veya kaymak serpin.Bitter çikolatayı benmar usulü eritip açışkan bir kıvama gelene kadar içine süt ilave edin. Tatlıların üzerine önce çikolata sos gezdirip sonra da biraz dövülmüş ceviz serpin.

alıntı

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla