Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05.12.2014, 17:44   #1 (permalink)
Behice

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Taze Fasulyeli Bulgur Pilavı Tarifi

Taze Fasulyeli Bulgur Pilavı Tarifi


MALZEMELER

1 orta boy kase pilavlık bulgur
2 orta boy kase su
300 gr. kadar taze fasulye
3 adet domates
3-4 adet yeşil sivri biber
3 diş sarımsak
1 orta boy soğan
8-10 dal dereotu
1 yemek kaşığı tereyağı
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Taze Fasulyeli Bulgur Pilavı Tarifi

Tencereye yağı koyun
Soğan ve biberleri doğrayarak tencereye ekleyin ve soteleyin.
Ayıklayıp küçük küçük kırdığınız fasulyeleri de ekleyerek savurun.
Domateslerin kabuklarını soyarak küp küp doğrayın.
İnce ince doğradığınız sarımsak ile birlikte fasulyenin üzerine ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatın.
Fasulyeler pişmeye yakın bulguru ekleyin.
Suyunu ekleyin ve tuzunu serpiştirin.
Kısık ateşte yemek suyunu çekene dek pişirin.
Pilav suyunu çektiğinde ocağın altını kapatın.
İnce ince kıydığınız dereotunu üzerine serpiştirerek yemeği ağzı kapalı olarak 10-15 dakika dinlendirin.
Dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun…

__________________

.
.
.
.



.
.
.
.
.

Behice isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla