Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08.12.2014, 12:52   #1 (permalink)
YeşiL6

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Makyaj Öncesi Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Makyaj Öncesi Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?



Makyajın kusursuz olması ve gün boyu kalıcılığını sağlaması için makyaja başlamadan önce yüz makyaja hazırlanmalıdır. Makyaj öncesi hazırlık aşamasında kolaylıkla temin edilebilecek ürünler kullanılır ve bu ürünler makyajın hem kalıcılığını sağlar hem de cildi olası zararlara karşı korur.


Makyaj öncesi en önemli aşama yüzün temiz olmasıdır. Cilt uygun bir temizleyici ile temizlenmelidir. Yüz hassas hareketlerle temizlenmelidir özellikle göz çevresi çok hassas bir bölge olduğu için özenle, nazik hareketlerle temizlenmelidir. Cilt temizlendikten sonra tonik uygulamak gözeneklerin sıkılaştırılmasını sağlar.

İkinci aşama cildin nemlendirilmesidir. Nemlendiricinin cilt tipine uygun olarak seçilmesi gerekir. Cilt yağlı ise su bazlı veya az yağlı bir nemlendirici kullanılmalı, cilt kuru ise yağ bazlı ve yağ oranı fazla bir nemlendirici kullanılmalıdır. Böylece cilt kuruluktan kurtarılır.

Nemlendirme işlemi aşağıdan yukarıya doğru cilde masaj yaparak uygulanmalıdır. Makyaj gündüz kullanılacaksa güneş kremi kullanılmalıdır eğer cilt çok yağlı ise nemlendirici kullanmadan sadece güneş kremi kullanmak yeterlidir. Göz çevresi için özel kremler kullanılması da ihmal edilmemelidir.


Sonraki aşama dudak balmıdır. Dudakların ölü deriden kurtulması ve daha canlı görünmesi için önceden dudak balmı sürülür böylece diğer aşamalar yapılırken dudak nemlenmiş ve ölü deriyi atmış olacaktır.

Diğer aşama yüz ve göz bazıdır. Makyajın daha kalıcı olması için uygulanan bazlar yüz bazı ve göz bazı olarak ayrı uygulanır. Yüz bazı fondötenin kalıcı olmasını sağlar ve makyajın daha profesyonel görünmesine yardımcı olur. Göz bazı ise göz makyajının dağılmasını engeller. Eğer far kullanılacaksa farın rengini daha iyi vermesini sağlar ve gün içerisinde göz kapağının belli bölgelerinde toplanmasını engeller.

Bu aşamalardan sonra kusursuz bir makyaj için kusursuz bir cilt hazırlanmış olur. Buradaki kusursuzluk sadece ağır makyajlar için değil günlük kullanımda da sağlıklı ve pürüzsüz bir yüze sahip olmaktır. Bu aşamalar sayesinde yüz makyajın olası zararlarından korunur nefes alır ve sağlıklı bir görünüme sahip olur.

__________________
all the best.



YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla