Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05.01.2015, 13:05   #1 (permalink)
Yusuf
Bu güzel ülkede elbette özgürlük türküleri söylenecektir. Ve yine kardeşçe paylaşım olacaktır. Görsek de, görmesek de... Yusuf
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Ödev yapmıyorsa sebebi sizsiniz

Ödev yapmıyorsa sebebi sizsiniz




Söz konusu ödev yapmaya gelince birçok aile sorun yaşamaktadır. Peki ”tembel” olmakla suçladığınız çocuğunuzun ödev yapmamasının nedeninin siz olabileceğini hiç düşündünüz mü?

Çocukları özellikle de ilkokul çağındayken okuldan geldikten sonra derslerinin başına oturtmak neredeyse her anne babanın yaşadığı bir sorundur. Okulun en büyük gerekliliklerinden biri olan ev ödevlerinin, eğitim sistemi içinde büyük bir önemi vardır. 5-7 yaşındaki çocukların bile haftada en az bir saat ev ödevi yapmaları gerekmektedir. Yıllar içerisinde ev ödevine ayrılan süre artmalıdır.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

”Benim çocuğum bırakın 1 saati 10 dakika ders çalışmıyor” dediğinizi duyar gibiyiz. Ancak şuna inanmalısınız ki çocuğunuzun ödev yapmamasındaki en büyük neden sizsiniz. Çünkü küçük yaşlardan beri ona kazandırmadığınız okuma, öğrenme ve sorumluluk bilinci onun karşısında hayatının temellerinin atıldığı zamanlarda karşısına çıkıyor. Bu konuda ne yapabileceğinizi düşünüyorsanız, size verebileceğimiz en iyi tavsiye onunla birlikte öğrenmeniz olacaktır.

Yardımcı olun

Çocuğunuz eve okuması gereken bir kitabı getirebilir. Okulun beklentisi, sizin çocuğunuzla bu kitabı okumanız, hikâyeyi anlatmanız, okurken kelimeleri ve (varsa) resimleri çocuğunuza göstermeniz olacaktır. Bazı okullar anne babanın bir okuma günlüğü tutmasını ve çocuklarıyla birlikte kitap okurken neler yaşadıklarını bu günlüğü yazmalarını isteyebilir. Bir kere yapınca bu eylemi günlük bir rutine dönüştürebilir ve her gece aynı saatte (örneğin uykudan önce iyi bir zamandır) çocuğunuzla birlikte bir kitap okuyabilirsiniz.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Kurallar koyun

Çocuğunuzun ödevlerine bakıp hangisi için kaç dakika ayıracağına siz karar verin. Onun da bu zaman limitine uymasını sağlayın. Bu konuda öğretmeniyle de konuşabilir ve ev ödevinin hayati önem taşıyan ve kusursuz bitirilmesi gereken bir şey değil sadece öğrenilen bilgilerin pratiği olduğunu belirtebilirsiniz.

Ev ödevi çocuğunuzla yapacağınız en önemli etkinliklerden biridir. Ancak ne zaman yapılacağına dair birtakım kurallar belirlemeniz gerekir. Çocuğunuzun okul sonrası yaptığı spor, resim veya müzik gibi aktivitelerin saatlerini de çocuğunuzun ev ödevlerine göre ayarlamaya dikkat edin.

Sözcü-hayat

Yusuf isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla