Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13.01.2015, 11:05   #10 (permalink)
YeşiL6

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Diriliş Ertuğrul Dizisi Oyuncu Kadrosu, Resimleri, Konusu Nedir?

Diriliş Ertuğrul 2.bölümde Neler Yaşandı

Diriliş Ertuğrul 2. Bölümde Ertuğrul ve Alpleri Halep yolunda, Halime ve ailesi ise obada saldırı altındadırlar. Ölümle hayat arasındaki ince çizgide kalakalmışlardır. Hangi yardım eli onları bu ateş çemberinden çıkaracaktır?Menziline varan Ertuğrul, Halep sarayından istediğini alma konusunda ümitlidir fakat işi hiç de kolay olmayacaktır. Hem Halep sarayında hem de bu şehrin kendilerine yabancı sokaklarında, Ertuğrul ve Alplerini şaşkınlığa uğratacak pek çok olayla karşılaşacaklardır.
Halimelerin uğradığı baskın, obanın orta yerine düşen bir yıldırım gibi ahaliyi sarsmıştır. Herkesin aklında aynı soru vardır: Kim Kayı Boyu’nun mahremine girip saldırı düzenleme cüretinde bulunabilir? Bu vaziyet en çok da Süleyman Şah’ın aklını kurcalar. Kayıların ihtiyar çınarı; bu işin arkasında delice bir cesaret mi, yoksa haince bir ihanet mi olduğunu öğrenmek istemektedir. Babasıyla kopma noktasına gelen Gündoğdu’nun hırsı ve öfkesi, mantığını tamamen perdelemek üzeredir. Süleyman Şah’a karşı girişeceği üstü kapalı mücadelede; gözünü ne kadar karartacağı, elini ne kadar kirleteceği onun için dahi meçhuldür.
Halime; kaçmaya çalıştıkça, kaderin cilvesiyle daha da yakınlaştığı bu insanların arasında, bir an bile olsa mutlu hissetmektedir kendisini. Halime’ye yabancı bu duygu, onu korkutmaktadır. Halime’nin kaçmaktan yorulan kalbini titreten tek bir soru vardır şimdi: Ertuğrul’u yeniden görebilecek midir? Üstelik bu sorunun cevaplarından hangisinin kendisi için daha yaralayıcı olduğunu bilmemektedir…

Diriliş Ertuğrul 3.bölümde Neler Yaşandı

Diriliş Ertuğrul 3.Bölümde Ertuğrul, Halep’ten yeni yurdun muştulu haberiyle gelmiştir. Gelişi, tüm umutlarını ona bağlayan Kayıları büyük bir sevince boğar. Ertuğrul’u gördüğüne en çok sevinen kişi ise Halime’dir. Fakat bu mutluluk anı hiç de uzun sürmeyecektir.
Ertuğrul, kendisi yokken obada yaşananları öğrenecek ve sarsılacaktır. Her şeyin tükendiğini düşündükleri anda, Kayılara yeniden inanç aşılayan Ertuğrul; hem bir aşkın kederini, hem de bir obanın kaderini sırtlanmak zorundadır artık. Göçecekleri yeni topraklar için, neşe ve heyecanla hazırlanan oba halkı; evlatlarının başarısıyla gururlanan Süleyman Şah ve Hayme Ana; beylerinin arkasında sıradağlar gibi durmayı şeref bilen alpler…
Hepsi de kendilerini bekleyen geleceğin aydınlığından emindir. Çünkü Gündoğdu’nun canını kurtarmaya çalıştığı, uzaklardaki sürek avından da; Tapınakçıların, İslam Dünyası’nın kılcal damarlarına yaydıkları melanetlerden de habersizdirler. Yeni günler güzelliklere gebe olduğu kadar, sancılı da olacaktır Kayılar için. Bu zor günlerde Ertuğrul; kendisine güvenen insanlar için, hem savrulan bir kılıç, hem de dalgalanan bir bayraktır artık…

Diriliş Ertuğrul 4.bölümde Neler Yaşandı

Diriliş Ertuğrul 4.Bölümde Süleyman Şah, esir düşen oğlu Gündoğdu’yu kurtarmak için Kara Toygar’ın karşısına çıktı. Kara Toygar Gündoğdu’yla takas etmek istediği esirleri Süleyman Şah’ın yanında görmeyince sinirlendi. Süleyman Şah’ı aldı ve takas mekanına doğru yola çıktı.

Ertuğrul'un planı işe yaradı!
Ertuğrul, Numan ve Yiğit Alp’le onları takas mekanında bekledi. Ertuğrul’un planı işe yaradı, ağabeyi Gündoğdu ve obanın misafirleri Numan ve Yiğit Alp’in sağ salim obaya dönmelerini sağladı. Halime obada hem babası ve kardeşinden hem de Ertuğrul’dan gelecek güzel haberleri bekledi ve sonunda beklediği güzel haber geldi. Bu sırada Gündoğdu liderliğindeki kervanın saldırıya uğradığı obada duyuldu. Saldırıda ölen alplerin cenazeleri obaya getirildi.

Süleyman Şah ölüm döşeğinde!
Öte yandan obada göç hazırlıkları hafiften başladı. Halep’e gitmek için hazırlıklar yapılırken Süleyman Şah’ın hastalığı obaya ateş gibi düştü. Kurdoğlu, obaya fitne ateşini düşürmek için bu fırsatı da değerlendirmekten geri durmadı. Süleyman Şah, ölümdöşeğinde Azrail'le pençeleşirken Kurdoğlu Haçlılarla işbirliği yaptı. Bakalım Diriliş Ertuğrul 5.Son Bölümde Süleyman Şah ölüm döşeğinden kurtulabilecek mi?

__________________
all the best.



YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla