Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15.01.2015, 20:00   #1 (permalink)
diLemma
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Rokoko Pasta Tarifi

Rokoko Pasta Tarifi

1 paket sade petibör bisküvi,
1 paket kakolu petibör bisküvi,
2 adet elma,
2 paket krem şanti,
1.5 su bardağı süt ( şanti için ),
1 paket çikolata sosu,
2.5 bardağı süt ( sos için ).
Rokoko Pasta Yapılışı

Bir tencerede çikolata sosunu pakette yazan tarife göre hazırlayıp kenara soğumaya alıyoruz.
Üstü kabuklanmasın diye ara ara karıştırıyoruz.
Ardından ölçüsüyle iki paket şantiyi hazırlayıp dolaba bırakıyoruz…
Bir kapta bisküvileri kırıp içerisine kabuğunu soyduğumuz elmaları minicik doğruyoruz ( rende sulandırıyor ).
3 kaşık süt ekleyip karıştırıyoruz.
Bir borcamın tabanına biraz su tutup ıslatıyoruz ( yapışmasın diye ).
Sonra hazırladığımız bisküvili karışımın yarısını borcama döküp, elimizle bastırarak yayıyoruz.
Daha sonra kalan bisküvili karışımın içine daha önce hazırladığımız krem şantinin yarısını döküyoruz ve karıştırıyoruz.
Borcamdaki bisküvilerin üzerine bisküvili krem şantili karışımı döküp, yayıyoruz.
Sonra üzerine kalan sade krem şantiyi döküp, yayıyoruz ve 15 dakika buzdolabında bekletiyoruz.
Son olarak krem şantinin üzerine ince bir tabaka çikolata sosu döküyoruz.
Pastanın üzerini çikolata parçaları ile süsleyip servis ediyoruz.

ALINTI

__________________
diLemma isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla