Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17.01.2015, 11:29   #1 (permalink)
diLemma
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Havuçlu Tarçınlı Cupcake

Havuçlu Tarçınlı Cupcake

Malzemeler:
3 adet yumurta
2,5 su bardağı un
Yarım su bardağı badem unu
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı havuç rendesi
1 su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
Yarım tatlı kaşığı tarçın
Süslemesi için:
2 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Yapılışı:
Havuçları Hotpoint Mutfak Robotunun rende başlığını takarak rendeleyin ve kenara alın.
Bademleri Hotpoint Mutfak Robotunun öğütücü aparatına alın ve un gibi oluncaya kadar öğütün.
Yumurta ve toz şekeri Hotpoint Mutfak Makinesinde yüksek devirde kar gibi oluncaya kadar çırpın. Sıvıyağ ve yoğurdu mikserin haznesine ilave ederek iyice karışana kadar çırpın (tüm malzemenin oda sıcaklığında olması çok önemli).
Un, badem unu, kabartma tozu ve tarçını kek ilave ederek çırpmaya devam edin.
Son olarak rende havucu keke ilave ederek karıştırın.
Muffin tepsisine silikon ya da kağıt muffin kağıtlarını dizin. Kek hamurunu kalıplara paylaştırın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-35 dakika arası fırınlayın. 25 dakikanın sonunda keklerden birine bir kürdan batırın. Eğer kuru çıkarsa olmuş demektir.
Kekleri tepsisi ile soğumaya bırakın. Soğuyan kekleri soğuk süt ile çırptığınız krem şanti ile süsleyin. İsteğe göre şeker hamuru süsler ile servis yapın.

__________________
diLemma isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla