Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17.01.2015, 11:30   #1 (permalink)
diLemma
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Hünkar Beğendi

Hünkar Beğendi

Malzemeler :
Beğendi için;
5 adet orta boy patlıcan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz, karabiber
yarım limon
Hünkarın bizzat kenisi için;
750 gr kuşbaşı dana ya da kuzu eti
2 adet kuru soğan 2 adet domates ya da
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz, karabiber
Yapılışı:
Kuru soğanları yemeklik doğrayın, domatesi rendeleyin, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ve kuşbaşı etleri bu malzemeyle karıştırın.
Tuzunu ve karabiberini ekip, suyunu koyun ve etler yumuşayıncaya dek pişirin. (Orta, hatta kısık ateşte).
Etler pişerken, beğendiyi hazırlamaya geçin.
Varsa ocak üzerinde mangalda yada de tepsiye yağlı kağıt yayıp, patlıcanları fırında közleyin.
Patlıcanlar iyice pişince, akan su altında kabuklarını soyun ve kararmamaları için limonla ovun.
Başka bir tencerede tereyağını eritin, unu pembeleşinceye dek kavurun.
Sürekli karıştırarak soğuk sütü azar azar ilave edin, koyulaşınca patlıcanları ekleyin.
10 dakika daha pişirin, tuzunu, karabiberini serpip, ateşten alın.
Servis için önce tabaklara beğendiyi paylaştırın.
Sonra üzerlerine birer kepçe yahniden koyun.

__________________
diLemma isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla