Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13.02.2015, 10:18   #1 (permalink)
YeşiL6

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Başarıya Ulaşmanın 5 Güvenilir Yolu

Başarıya Ulaşmanın 5 Güvenilir Yolu



Başarıya ulaşmak istiyor musunuz? Bunun için 5 güvenilir yol önerebilirim size. Hepsi bulunulan zamandan bağımsız, apaçık yöntemler.

1. Başarıyı Tanımlayın
Başarı sizin için ne anlama geliyor? Çok para kazanmak mı, iyi bir işe ya da çalıştığınız şirkette yüksek bir pozisyona sahip olmak mı? Yoksa mutlu olmak ve hayatı dolu dolu yaşamak mı? Başarının tarifi insandan insana değişir. Kişisel olarak başarıyı nasıl tanımladığınızı düşündünüz mü? Başarıyı tanımlamadan başarılı olamazsınız.

Eğer başka birinin başarı tanımını takip edip, ona ulaşırsanız, tatmin olduğunuzu hissedemeyebilirsiniz. Ayrıca, çok değerli zamanınızı ve emeğinizi başka birinin hedeflerinin taklit etmeye harcamışsınız demektir.

Başarının tanımını kendiniz yapın.

2. Atılacak Adımları Tanımlayın
Bir dağın zirvesine giden birçok yol var. Siz hangisini seçeceksiniz? Başarıya ulaşmak için hangi yeteneklere, kaynaklara, eğitime ve antrenmana ihtiyacınız var? Örneğin, çalıştığınız şirkette daha yüksek bir pozisyonu arzuluyorsunuz, bu işi almak için ne yapmalısınız? Yeni beceriler öğrenmeye, yeterliliğinizi göstermeye ya da biraz ofis siyaseti yapmaya mı ihtiyacınız var?

Bir kağıt parçası alın ve başarıya ulaşmak için kullanacağınız taktikleri hakkında beyin fırtınası yapmaya başlayın. Bir hayat koçu bulursanız ya da halihazırda sizin hedeflediğiniz yere ulaşmış birini, size en hızlı ve kestirme yolu gösterebilirler.

3. Harekete Geçin
Ertelediğiniz zaman ne kadar kötü hissediyorsunuz? Ya da sizi ileriye götürecek işleri bir kenara koyduğunuz zaman? Bir bağlılık antlaşması yapın. Bütün dikkat dağıtıcı şeylerden uzak (telefon, facebook vs) 2 saat ayırın kendinize ve işinizi yapın.

İlk yapacağınız iş nedir? Ya da önceliğiniz ya da size engel olan şey? Eğer başarıyı gerçekten çok istiyorsanız, başarı olan açlığınızı sizi motive etmesi için kullanın. Sizi harekete geçmekten alıkoyan ne?

4. Hedefinizi Daha Küçük Adımlara Bölün
Büyük hedefiniz ulaşılmaz mı görünüyor? Eğer tüm hedefinizi bir kerede düşünürseniz, imkansız görünmesi gayet normal. Ama onu daha küçük parçalar bölebilirseniz, o zaman daha özümsenebilir ve yapılabilir olur.

Örneğin, bir işe başlamak istiyorsanız, bu harekete geçmenize yetmez. O zaman daha küçük adımlara bölün. İş planınızı yazın, olası müşterilerinizi inceleyin. Böylece hedefinizi yapılabilir parçalara bölmüş olursunuz.

5. Israrcı Olun ve Başarısızlıklarınızdan Öğrenin
Aksiliklerle karşılaşacağınızı kabul edin. Bu herkese olur, özellikle en fazla başaranlara. Sizi tanımlayan şey, başarıp başaramadığınız değil, başarısızlıkların ardından nasıl geri döneceğinizdir. 1 günde mi yoksa 3 haftada mı işe yeniden başlayacaksınız? Bir aksilik maceranızı noktalamaz, sadece dolambaçlı bir yola girdiğinizi gösterir.

Vazgeçmeyin, bırakmayın. Kazananlar zaferleriyle değil, kayıplarından öğrendikleri ile tanımlanırlar. Thomas Edison’u düşünün, elektrik ampülü yapmak için 1000 deneme yapan ama her defasında başarısız olan Edison’u. Ama sonunda başardı. Çünkü yılmadı: “Başarısız olmadım, Sadece 1000 tane işe yaramayan yol buldum.”

Başarısızlıklarınızda öğrenmeye ve büyümeye çalışın. Hayal kırıklığı içindeyen, cesaretiniz sönmüşken kendinize “Bundan ne öğrenebilirim?” diye sorun. Zig Ziglar şöyle söylemiş:”Eğer yenilginizden öğreniyorsanız, aslında kaybetmiş sayılmazsınız.” Neil Patel de şu şekilde ortaya koymuş bunu: “Bazen kazanır, bazen öğrenirsiniz.”

__________________
all the best.



YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla