Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13.02.2015, 22:03   #1 (permalink)
Papatya

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Fincan Pastası

Fincan Pastası
Malzemeler
2 adet yumurta,
1 çay bardağı şeker,
1 çay bardağı un,
1 çay kaşığı kabartma tozu,
1 tatlı kaşığı kakao.
Ara kreması için;
1.5 su bardağı süt,
1 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı nişasta,
3 yemek kaşığı şeker,
Vanilya.
Çikolata sosu için;
1 çay bardağı su,
1 tatlı kaşığı nişasta,
2 tatlı kaşığı kakao,
1 yemek kaşığı şeker,
1 parça çikolata ( Parlak görünmesi için ).
Hazırlanışı
  1. Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpalım,
  2. Unu, kabartma tozunu, kakaoyu ve vanilyayı ekleyip homojen kıvama gelene kadar düşük devirde çırpalım,
  3. Çay fincanlarını tereyağıyla yağlayıp unlayalım,
  4. Hamuru 6 fincana paylaştırıp tencereye fincanları yerleştirelim,
  5. Fincanların üçte birine gelecek kadar kaynar su koyup ocağın altını açalım.Tencerenin kapağına bir havlu gererek tencerenin ağzını kapatalım,
  6. Fincanlar tıkırdamaya basladığı zaman tencerenin altını kısalım,
  7. 15 dakika sonunda altını kapatalım,
  8. 5 dakika sonra kapağı açalım,
  9. Hazırladığımız küçük kekleri fincanları ters çevirip bir iki kez vurarak çıkaralım,
  10. Ortalarından ikiye kesip birer yemek kaşığı sütle ıslatalım,
  11. Ara kremamızı malzemeleri karıştırarak pişirip keklerin ortasına sürelim,
  12. Üstünün çikolata sosunu da pişirip keklerin üzerine dökelim.
Not : İsterseniz araya muz da koyabilirsiniz.Afiyet olsun. ..
Afiyet olsun

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla