13.02.2015, 22:03
|
#1 (permalink)
|
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Fincan Pastası Fincan Pastası Malzemeler 2 adet yumurta, 1 çay bardağı şeker, 1 çay bardağı un, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı kakao. Ara kreması için; 1.5 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı nişasta, 3 yemek kaşığı şeker, Vanilya. Çikolata sosu için; 1 çay bardağı su, 1 tatlı kaşığı nişasta, 2 tatlı kaşığı kakao, 1 yemek kaşığı şeker, 1 parça çikolata ( Parlak görünmesi için ). Hazırlanışı - Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpalım,
- Unu, kabartma tozunu, kakaoyu ve vanilyayı ekleyip homojen kıvama gelene kadar düşük devirde çırpalım,
- Çay fincanlarını tereyağıyla yağlayıp unlayalım,
- Hamuru 6 fincana paylaştırıp tencereye fincanları yerleştirelim,
- Fincanların üçte birine gelecek kadar kaynar su koyup ocağın altını açalım.Tencerenin kapağına bir havlu gererek tencerenin ağzını kapatalım,
- Fincanlar tıkırdamaya basladığı zaman tencerenin altını kısalım,
- 15 dakika sonunda altını kapatalım,
- 5 dakika sonra kapağı açalım,
- Hazırladığımız küçük kekleri fincanları ters çevirip bir iki kez vurarak çıkaralım,
- Ortalarından ikiye kesip birer yemek kaşığı sütle ıslatalım,
- Ara kremamızı malzemeleri karıştırarak pişirip keklerin ortasına sürelim,
- Üstünün çikolata sosunu da pişirip keklerin üzerine dökelim.
Not : İsterseniz araya muz da koyabilirsiniz.Afiyet olsun. .. Afiyet olsun |
| |