Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.02.2015, 13:46   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Marvin Gaye Kimdir? Marvin Gaye Biyografisi

Marvin Gaye Kimdir? Marvin Gaye Biyografisi

Marvin Pentz Gay Jr. veya bilinen adıyla Marvin Gaye, (2 Nisan 1939 - 1 Nisan 1984) ünlü ABD'li bir R&B ve reggae sanatçısıydı. Sanatçı 2 kez kazandığı Grammy ödülünün yanı sıra, 60'lar ve 70'ler boyunca solo olarak sergilediği önemli çalışmalarla gündeme gelmiştir.



Sanatçı Hakkında

1939 doğumlu sanatçı, müzik hayatına 1950'lerin sonlarında "The Marquees", "The Moonglows", gibi tanıdık D.C. gruplarıyla beraber başlamıştır. Sanatçı grupların içinde elde ettiği başarıların ardından, 1961'de ilk solo albümü "The Soulful Moods of Marvin Gaye"i piyasaya sürmüştür. Motown Records ile başladığı kariyeri, sürekli olarak parlayan Gaye, 1960'lar ve 70'ler boyunca sayısız top-10 albümü ve sayısız başarılı şarkı yayınlamıştır.

Tammi Terrell ile devamlı olarak ortak çalışmalara imza atan Gaye, 1960'larda popüler olmaya başladığı dönemde sürekli birbirleriyle ortak çalışma içinde bulunmuşlardır. Her ne kadar Tammi Terrell, ve Gaye birbirlerinden hoşlanmadıklarını söyleselerde, şarkılarda birbirlerine adeta serenat yaptıkları gözlerden kaçmamıştır. Terrell ile olan bu ilişkilerin ardından, 16 Mart 1970'te Terrell'in hastalıktan 24 yaşında ölmesiyle beraber, bunalıma giren Gaye, sanatçıyla yaptıkları şarkıları ve sanatçı adına yaptığı şarkıları yayınlamıştır.

Son Yıllar ve Ölüm

Bu şokun ardından kariyerinde, zirvedeki yerinden devam eden Gaye, 1980'lere gelindiğinde biraz olsun gerilemeye başlamıştı. 1970'lerin sonunda yayınladığı albümlerden beklenen sonuçları daha fazla alamayan Gaye, 1 Nisan 1984'te; 45. doğumgününden bir gün önce, babasıyla ettiği kavga sonunda babası tarafından vurularak öldürülmüştür. İddialara göre Gaye'in babasından "kanser olduğu için kendini vurmasını teklif ettiği" öne sürülmüştür. Bu nedenle 6 yıl sonra hapisten çıkarılan Gaye'in babası, uzun yıllar boyunca emekli hayatı sürmüş, 1998'de ise o da zatürreeden ölmüştür.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla