Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24.02.2015, 21:58   #1 (permalink)
Jade

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Marmelatlı kurabiye

Marmelatlı kurabiye


Tarçın ve zencefilin hoş kokusuyla bütünleşen leziz bir kurabiye tarifi...




Malzemeler
2 adet yumurta sarısı
200 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
1 su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
3 su bardağı un
1 su bardağı kızılcık marmeladı

Üzeri için:

1/2 su bardağı pudra şekeri

Pişirme süresi: 20 dakika

Püf noktası: Kurabiye yapımında kullandığınız malzemeleri oda sıcaklığında kullanmaya dikkat edin.

Nasıl yapılır
Öncelikle oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, pudra şekeri ve yumurta sarılarını bir karıştırma kabına alın. Elinizle krema haline gelene kadar karıştırın. Rendelenmiş limon kabuğu, toz zencefil ve tarçını ekleyin. Elenmiş unu da azar azar ekleyip, kıvam alana kadar yoğurun.

Kurabiye hamurunu göz kararı iki eşit parçaya bölün. Sonra hafifçe unlanmış mutfak tezgahı üzerinde 1-1,5 cm. kalınlığında açın.

Marmelatlı kalp kurabiyeler hazırlamak için; iki farklı boyda kalp kurabiye kalıbına ihtiyacınız olacak. Açtığınız hamurlardan büyük boy kalp kurabiye kalıbını kullanarak kalp şeklinde kurabiyeler hazırlayın. Hazırladığınız kalp kurabiyelerin yarısının orta kısımlarını küçük boy kalp kalıbı kullanarak çıkartın. Ortası kalp şeklinde boş olan ve bütün bir kalp şeklinde kalan kurabiyeleri, tabanına yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Kurabiyeleri, önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.

Üzerleri hafif bir renk alan kurabiyeleri, fırından çıkardıktan sonra oda ısısında dinlendirin. Bütün bir kalp şeklindeki kurabiyeleri düz bir servis tabağına dizin. Kurabiyelerin üzerini kızılcık marmelatı ile kaplayın. Orta kısımlarında kalp şeklinde boşluklar olan kurabiyeleri, marmelat sürdüğünüz kurabiyelerin üzerine dikkatli bir şekilde kapatın.

Son olarak; üzerlerine pudra şekeri elediğiniz kurabiyeleri, sevdiklerinizle paylaşın.

Not: Kurabiyenizde kızılcık marmeladı yerine arzu ettiğiniz marmelat ya da reçel çeşitlerini de kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Malzemeler
2 adet yumurta sarısı
200 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
1 su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
3 su bardağı un
1 su bardağı kızılcık marmeladı

Üzeri için:

1/2 su bardağı pudra şekeri

Pişirme süresi: 20 dakika

Püf noktası: Kurabiye yapımında kullandığınız malzemeleri oda sıcaklığında kullanmaya dikkat edin.

Nasıl yapılır
Öncelikle oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, pudra şekeri ve yumurta sarılarını bir karıştırma kabına alın. Elinizle krema haline gelene kadar karıştırın. Rendelenmiş limon kabuğu, toz zencefil ve tarçını ekleyin. Elenmiş unu da azar azar ekleyip, kıvam alana kadar yoğurun.

Kurabiye hamurunu göz kararı iki eşit parçaya bölün. Sonra hafifçe unlanmış mutfak tezgahı üzerinde 1-1,5 cm. kalınlığında açın.

Marmelatlı kalp kurabiyeler hazırlamak için; iki farklı boyda kalp kurabiye kalıbına ihtiyacınız olacak. Açtığınız hamurlardan büyük boy kalp kurabiye kalıbını kullanarak kalp şeklinde kurabiyeler hazırlayın. Hazırladığınız kalp kurabiyelerin yarısının orta kısımlarını küçük boy kalp kalıbı kullanarak çıkartın. Ortası kalp şeklinde boş olan ve bütün bir kalp şeklinde kalan kurabiyeleri, tabanına yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Kurabiyeleri, önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.

Üzerleri hafif bir renk alan kurabiyeleri, fırından çıkardıktan sonra oda ısısında dinlendirin. Bütün bir kalp şeklindeki kurabiyeleri düz bir servis tabağına dizin. Kurabiyelerin üzerini kızılcık marmelatı ile kaplayın. Orta kısımlarında kalp şeklinde boşluklar olan kurabiyeleri, marmelat sürdüğünüz kurabiyelerin üzerine dikkatli bir şekilde kapatın.

Son olarak; üzerlerine pudra şekeri elediğiniz kurabiyeleri, sevdiklerinizle paylaşın.

Not: Kurabiyenizde kızılcık marmeladı yerine arzu ettiğiniz marmelat ya da reçel çeşitlerini de kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun...


alıntı

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla