Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25.12.2012, 11:59   #1 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Yağlı Turşu

1 kg kırmızı biber
1 çorba kaşığı kaya tuzu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım demet dereotu
1 tatlı kaşığı tane karabiber
5 diş sarımsak
Su

Yapilisi
Biberler uzunlamasına ikiye kesilir. Tohumları ve
kalan damarları temizlenir. Bir tencereye 1 litre
su ve zeytinyağı konur, kaynatılır. Biberler atılır,
5 dakika kadar haşlanır, süzgece çıkarılır.
Soğuyan biber ler kavanoza yerleştirilir. Üzerine
tuz, karabiber, dereotu, sarımsak ve su eklenir.
Kapak sıkıca kapatılır. Kavanoz çalkalanır. 20 gün
bekletilir. Garnitür olarak da tüketilir.

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla