Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17.03.2015, 10:00   #1 (permalink)
Papatya

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Aşık İnsanların Beyin MR'ı Çekildi

Aşık İnsanların Beyin MR'ı Çekildi
Aşık insanların beyin MR'ı çekildi

Çinli uzmanlar birbirine âşık, bir ilişkiyi sonlandırmaya hazırlanan veya bekâr 100 kadın ve erkeğin beyin taramalarını inceledi.

Çin’de bulunan Southwest University’deki bir grup bilim insanı aşkın beynimiz üzerindeki etkileriyle ilgili bir deney yaptı. Aşık olan, sevgilisinden yeni ayrılan ve aşk duygusunu hiç tatmayan 100 öğrenci MR’a girdi ve kalplerinin beyinleri üzerindeki etkilerini tüm dünyayla paylaştı.









(Aşık olan bir insanın beyni)
AŞIKKEN BEYNE GİDEN KAN MİKTARI ARTIYOR

Araştırma sonucuna göre, aşıkken beynimize giden kan miktarı artıyor ve beynimizin 12 bölgesi aktif oluyor. Beynin önde gelen fonksiyonel değişiklikleriyle ilgili ilk amfirik kanıtını gözler önüne seren araştırma, aşkın insanlar üzerindeki etkilerini tam olarak açıklığa kavuşturmasa da işe bir yerlerden başlıyor.
KORKU VE EMPATİ YETENEKLERİ KAYBOLUYOR

MR görüntülerine göre biz aşık olduğumuzda korku kontrolü, muhakeme, negatif duyguları kontrol etme ve empati gibi yeteneklerimizi geçici olarak kaybediyoruz. Beyin dalgaları üzerinde yapılan araştırmaya göre biz tutkunu olduğumuz birine baktığımızda değerlendirme yapabilme yeteneğimizi geçici olarak kaybediyoruz.
SERETONİN SEVİYESİ ARTIYOR

Aşkın bir diğer özelliği mutluluğu etkileyen serotonin seviyesini değiştirmesi. Aşkın en somut kanıtlarından adrenalin ise aşık olduğumuz kişiyi gördüğümüzde kalp atışlarımızı hızlandırıp avuç içlerimizi terletiyor ve aynı zamanda ağzımız kuruyor. Serotonin hormonundaki dengesizlik ise endişeli ve gergin hissetmemize neden oluyor.
(Aşık olmayan bir insanın beyni)

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla