Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18.03.2015, 00:36   #1 (permalink)
semragül
Ne mutlu eğri zamanda,
Doğru yerde durabilene.

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Çikolatalı pasta ve kör bıçak

Çikolatalı pasta ve kör bıçak

Masanın üzerinde özenle yapılmış enfes bir çikolatalı pasta duruyor. Üstü dekore edilmiş.O kadar güzel ki insan kesmeye kıyamıyor.Aniden ellerinde kör bıçaklarla gözü dönmüş aç insanlar beliriyor.Pastayı tam ortadan özensizce ikiye bölüyor biri.Diğeri dörde,beriki altıya derken her gelen bir bıçak hamlesiyle dilimleri daha da küçük parçalara ayırıyor.

Amaç karın doyurmaktan sıyrılıp " Bıçağı en çok ve en hızlı kim kullanacak " yarışına dönüşüyor.Pasta pastalıktan çıkmış,ufalanmış bir çamura benziyor. Bıçaklı adamlar hâlâ aç ama hırstan,bıçak sallamaktan iştah kalmamış.Bu sefer birbirlerine saldırıyorlar.Sanki kendileri pastayı bu hale getirenlerden değilmişçesine,başkalarını suçlu tayin ediyorlar.

Kan gövdeyi götürüyor.Pastaya yaptıklarını şimdi de birbirlerine yapıyorlar.Aç bi ilaç,kanlar içerisinde yere yığılıyorlar.Ortada ne pasta ne de insan kalıyor.Ve hikaye burada son buluyor.

Bu karanlık ve sevimsiz masalı senaryoya çevirip film yapılsa kimse seyretmeye gitmez.İçinde umut ve sevinç olmayan,kahramanlarının ise ne istediğini bilmeyen salaklar sürüsü olduğu bir filmi kim görmek ister ki?

Gel gelelim yaşadığımız ve yarattığımız dünyada yaşananların bu senaryodan hiçbir farkı yok ama bütün bu olanları sırtımızı yaslamış,kılımızı kıpırdatmadan seyretmeye devam ediyoruz.

Uzayın boşluğunda,Samanyolu'nun içerisinde çok ama çok özel mavi bir bilye var.Dünya.Aynen o çikolatalı pasta gibi mükemmel.Koynundaki her canlıyı kollayacak ve doyurabilecek şefkatte.Üzerinde,ellerinde kör bıçaklarıyla dolaşan politikacılar ve din tacirleri,bilinçli bir şekilde insanları bölüyorlar.Önce kadın ve erkek diye ayırıyorlar,ayrımsız,sadece "insan" olarak görmek zor geliyor nedense.

Daha sonra Müslümanlar,Hıristiyanlar,deistler,ateistler,Budis tler,Katolikler, Ortodokslar,Protestanlar,Şiiler,Sünniler,Aleviler. Homoseksüel olanlar olmayanlar.Cildi siyah,beyaz,sarı olanlar.Benim gibi düşünenler,ötekiler.Liste sonsuz,uzayıp gidiyor.

Hedef doğruyu savunmak gibi gösteriliyor ama yürünen yol yanlış ötesi. Utanmasalar, "Beni yaratan seni yaratandan farklı" diyecekler.Sanki bitkisel ilaçlarla çocukları tedavi eden kadınların "cadı" diye yakıldığı ortaçağdayız.

Bir yaradanının olduğuna inanan insan,yaradılana yaradandan ötürü saygı duyar,karalamaz,yargılamaz.Ağzını açtığı anda diğerlerini öteki durumuna düşüren,elinde kör bıçağıyla " çikolatalı pastayı " un ufak eden ve yanlış sonu hazırlayan insanları,özellikle liderleri iyi tanımak gerek.

Birleştiren,sevgi aşılayan,hoşgören,çözümde kaba güç önermeyen,beyin ve bilimi silah olarak gören bir toplum içerisinde değilseniz aynanın karşısına geçin,kendinize de iyice bir bakın.
Sakın sizin de elinizde kör bir bıçak olmasın?

__________________
semragül isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla