Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22.03.2015, 23:59   #1 (permalink)
VERA
La Tahzen!
Kaybettiğin her şey başka bir surette geri döner.

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Cool Takip Ediliyor Musunuz?

Takip Ediliyor Musunuz?
Beraber olduğunuz ve terk ettiğiniz kadın peşinizi bırakmazsa ne yapmak lazım?
Bir kadının size ilgi duyması her zaman gurur okşayıcıdır. Peki ya iş ilginin fazlaca ötesine geçerse? Hatırşinas olmakla yapışkan olmak arasında ince bir çizgi var; ya eski kız arkadaşınız o çizgiyi geçiyorsa ne yamalı?
1) Twitter’daki 1 numarali takipçiniz o!
‘Reading People’ kitabının yazarı Wendy L. Patrick’a göre “Eski sevgilinizin evinin etrafında dolaştığınız, penceresine baktığınız günler çok geride kaldı.”. Artık insanlar birbirlerini sosyal ağlardan takip edebiliyorlar. Hatta smartphoneların ve GPS gibi teknolojilerin desteğiyle kimin nerede, kiminle olduğunu dahi takip edebilecek durumdayız. Yani paylaştıklarınız hakkında sürekli bir yorumu varsa, sürekli sizi retweet ediyorsa ya da online olduğunuzda sizi sürekli içinde olmak istemediğiniz sohbetlere sürekliyorsa ortada bir sıkıntı var demektir. Linkedin gibi bazı sitelerde profilinizi ziyaret ettiğini bile görebilirsiniz.
Bloklayın!: Patrick’e göre görünürlük ve güvenlik ayarlarınızı ayarlayıp onun sizi görmesini engelleyebilirsiniz. Hatta ötesine geçip onu bloklayabilirsiniz bile! Gene de bloklasanız dahi bulunduğunuz lokasyonu online olarak paylaşmamaya gayret edin. İnternet kurtları isterlerse bazı duvarları aşıp sizi gene de bulabilir.
2) Önemsenmediğini hissediyor!
Genel olarak takipçi kadınlar ya eski sevgiliniz ya da 1-2 buluşma yaşadığınız kadınlardır. York Üniversitesi’nde ‘travma ve bağlanma’ konusunda çalışan uzman Prof. Dr. Robert T. Muller’e göre sizi hayatına geri almaya, ya da ona karşı işlediğiniz bir yanlışı düzeltmeye çalışıyor olabilir.
Onunla mantıklıca anlaşmaya çalışmayın: Sizden özür dilemeye çalışıyor olması ya da ona hala hisler beslediğinizi düşünmesi çok olasıdır. Patrick’e göre durum şu: “Samimi mesajlar birçok zaman romantik olarak algılanır. Nötr konuşmaları seksüel olarak algılamak da sıkça rastlanır ve cesaretlendirici görülür.”
3) Kendi normal hali gibi görünmüyor!
Muller’a göre “Ayrılıklardan maalesef birçok insanın psikolojisi bozulur.” Geçmişinde psikolojik rahatsızlık olmayan insanlar bile takip eden, rahatsız edici tiplere dönüşebilirler fakat depresyon ve stres gibi faktörlerle beraber bu katsayı artabilir. Sonu paranoya ya da bipolar’a kadar bile gidebilir! Muller’a göre kişiliği kökten bir değişiklik yaşıyorsa bu sadece ayrılık sancısıyla açıklanamayacak birşey de olabilir.
Ona yardım edin: İlişkinizin geçmişine bakarak onun ruh sağlığı hakkında endişelendiğinizi bir aile üyesine söyleyebilirsiniz. Fakat bu uyarıyı yaptığınızın ona ulaşmaması çok önemli çünkü hala ona karşı hisleriniz olduğu fikrine kapılması çok olası.
4) Kendinizi rahatsız ve garip hissediyorsunuz!
Muller’a göre onun sizi rahatsız edip etmesinden öte kendi hissiyatınızı da gözden geçirmelisiniz. “Eğer yaptığı şeyler sizi korkutuyorsa gözardı etmeyin. Erkekler çoğu zaman onlara yapışan kadınlardan kolaylıkla kurtulabileceklerini sanarlar ama bir insanın neler yapabileceği belli olmaz!”. Durumu çok normal kabul edip, kendiniz halletmeye çalışırsanız sonuç tatsız olabilir.
Şikayet edin: İşyerinizde rahatsız ediliyorsanız, özel hayatınıza direkt bir müdahele gerçekleşiyorsa otoriteden yardım almayı düşünebilirsiniz. Neme lazım!

__________________
“вυdα вιr ιмтιнαɴ..” de,ɢeç…
''ηαšïp''
VERA isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla